Subkutant emfysem

Subkutant emfysem är ackumulering av luft- eller gasbubblor i vävnader som finns i olika delar av kroppen, även på buken, benen och händerna. En sådan luftkudde kan klämma stora arterier och blodkärl. Som ett resultat utvecklar patienten kardiovaskulär insufficiens och andra sjukdomar, liksom skadar några organ.

Orsaker till subkutan emfysem

Orsaken till subkutan emfysem är oftast ett djupt externt sår i bröstet, vilket medger luft i vävnaderna, men låter det inte gå tillbaka. Även denna sjukdom kan dyka upp efter:

Orsakerna till subkutan emfysem i bröstet är kronisk bronkit och konstgjord ventilation av lungorna. Utvecklar en sådan sjukdom och de som har länge och många röker. Mycket ofta förekommer subkutant emfysem med pneumotorax .

Provoke uppkomsten av en sådan patologi kan pumpa bukhålan med koldioxid, som utförs med laparoskopiska operationer. Denna typ av emfysem kallas mediastinal. Gasen som införs i bukhålan kan lätt sprida sig till nacke, ansikte eller halsband.

Symtom på subkutan emfysem

De vanligaste symptomen på subkutan emfysem är:

Med pneumotorax står subkutan emfysem alltid ut på ytan av huden. Med en kvävande typ av sjukdom växer den snabbt och sprids i hela kroppen. På bara några veckor förändras patientens utseende utan erkännande och hans hjärtfrekvens förändras.

Om en sådan patologi utvecklas i nacken, kan patienten ha en något annorlunda röst och har också cyanos i ansiktshuden. Andningen på skadesidan är nästan alltid försvagad. Vanligtvis när du palperar, kommer patienten inte känna något obehag, men när du trycker på luftackumulationsområdet hörs ett karakteristiskt ljud som liknar snäckan.

När subkutan bröstemfasmos är påbörjad, sväller vävnaderna intill det så mycket att de är synliga för det blotta ögat. Vanligtvis utvecklas den bara på ena sidan. Borsten är expanderad fatformad. Patienten kan ha en fästning eller en hög droppe i blodtrycket. Om patienten inte är försedd med en sådan Det kan dö av asfyxi, respiratorisk eller akut hjärtsvikt .

Behandling av subkutan emfysem

För att upptäcka denna sjukdom är det möjligt vid enkel palpation, med hjälp av en roentgen eller en datortomografi. Behandlingen av subkutan emfysem bör startas omedelbart efter diagnosen, eftersom tillväxt och spridning kan ge upphov till klämning av olika organ och utveckling av farliga och livshotande sjukdomar.

Eliminera subkutan emfysem helt enkelt. Vanligtvis används vattenstrålsugning eller dränering för detta. Dessa anordningar dränerar pleurhålan. Om lesionen är liten kan patienten göra små snitt i huden och subkutan vävnad. Öppna sår i bröstkaviteten, som åtföljs av emfysem, är föremål för snabb behandling i alla fall.