Notoedros hos katter

Ibland händer otrevliga historier med husdjur, och vi kan observera hur vår tyst katt plötsligt började klia. Om du inte uppmärksammar vad som händer, kan kattens problem kastas på oss. Anledningen till sådant märkligt och oförståeligt beteende kan vara mite noctoedrosis. Om vår katt inte bara har kontakt med oss, men ibland går i gården eller jakter, kan hon av misstag smittas med denna kval. Bärare av noteratroz är hemlösa katter, hundar och kaniner, liksom råttor och möss, vilken katt älskar att fånga.


Symptom på notetroid hos katter

Klåda hos katter från nocto-rosos intensifieras vanligtvis på kvällen. Huden är mest påverkad i huvudet, öronen, kinderna, pannan och den övre delen av nacken. Katten lider, den blir svag och har ett olyckligt utseende. På ställen skrapa visas först rödaktiga fläckar som blir till pustler. Med tiden bildar pustlerna vattnet och slingorna och skorporna på plats. Dessa formationer försvinner, och med dem djurets päls. I en obehandlad katt sprider mitten, som gnider genom de djupa skikten i huden, genom hela kroppen, och såren från att skrapa blir porten till andra infektioner. I försummade fall lider djurets nervösa och kardiovaskulära system. Om vi ​​stryker och stryker katten kan parasiten passera till oss och orsaka pseudotyper. Vår lycka är att noctroiderna på den mänskliga huden inte multiplicerar och klåda försvinner tillsammans med återhämtningen av vårt husdjur.

Behandling av noctroids hos katter

Den slutliga diagnosen kan endast göras i kliniken. Det material som skrotas av är mikroskopiskt, och om en myt eller dess ägg hittas, behandlas sjukdomen. Katten måste isoleras. För behandling, använd olika akaricider, som smörjer en katts hud efter att den badas med hjälp av zooshampun eller tvål. Om efter att badskalan är kvar, tar de bort med pincett, och ullen på de platser där mitten parasiterar skärs. Under inga omständigheter behandlar inte inteotroider av katter själva. Var noga med att konsultera en läkare!