Mulching tomater

För att få en bra skörd av tomater är vård av växter mycket viktigt. Detta vattnar, och pasynkovanie, och mulching jorden under tomater. Jag skulle vilja prata mer om den här sista delen av vården.

Varför behövs mulching?

Mulching - en täckning av jord med ett lager av lös mulch eller olika material. Det minskar avsevärt antalet bevattningar, eftersom det under ett sådant skydd torkar ut jorden även vid varmt väder. Under skiktet av mulch för tomater skapas gynnsamma förhållanden för den vitala aktiviteten hos maskar och andra markmikroorganismer som matar på den. Jordan berikas sålunda med mikroelement som är nödvändiga för växter, vilket bidrar till ökad avkastning.

En annan användbar egenskap av mulching tomater är att bli av med ogräs : ett tjockt lager av mulch förhindrar tillväxt av gräset.

Typer av mulching tomater

Mulching jorden kan vara olika sätt och material.

  1. Det enklaste sättet att mulcha tomater är att lossa marken efter vattning eller regn. Det måste emellertid ske nästan ständigt: efter bevattning täcker jorden med jordskorpa och sprickor, och den måste lossas igen.
  2. Ta reda på vad som ska bättra tomater i växthuset. Ogorodniki, som bor nära skogsplantagen, föredrar mulching tomater i ett växthus med skogskräp. Att samla en sådan mulch kan tyckas besvärlig, men skogskrädet kommer att ge dina tomater många användbara bakterier och mikroorganismer, och dess lägre lager är humus, vilket kommer att vara gödselmedel för växter. Dessutom är skogsskräp ett utmärkt förebyggande av sjukdomar och skadedjur av tomater. Samla denna mulch bäst i en barr eller blandad skog, där gräset inte växer under träden. Vi raker överst på kullen tillsammans med ett jordlager ca 5 cm. Denna "filt" täcker våra tomater i växthuset.
  3. Mulching tomater med halm är en mer tillgänglig metod, och ett lock av halm är den mest hållbara. Höden förhöjer ogräset sämre, men det blir snabbt humus och blir ett gödselmedel för växter. Marken under tomaterna kan också täckas med ett sågspån upp till 15 cm tjockt. Vitt sågspån återspeglar solens strålar i värmen, undertrycker tillväxten av ogräs väl och hjälper också tomater att undvika olika sjukdomar.
  4. Ibland är trädgårdsmästare intresserade av: är det möjligt att mulka tomater med sågspån? Mocka tomater med små skivor, sågspån och hackad trä kämpar sämre med ogräs, och innan de sipprar dem under tomater, är det nödvändigt att mylla en sådan mullad väl och till luften.
  5. Läkning för växter anses vara mulch från humus och kompost, vilket skyddar tomater från sjukdomar. Ett skikt på 3-5 cm kommer att räcka för att stoppa spruden av ogräs i marken. Kompost används dock snabbt av maskar, så du borde lägga till lite mer mulch.
  6. Mulching tomater med gräs lägger kväve till jorden och behåller fukt mycket bra. Men du behöver mycket gräs, eftersom det torkar snabbt och blir mindre i volymen. Denna mulch är mörk i färg, värmer väl och kan läggas till och med på hösten. Och på våren direkt i sådan mulch plantera plantor.
  7. Mulching tomater med svart film har både plus och minus. Marken under en sådan film torkar inte alls, men humus kan inte erhållas från den. Därför bör de befrukas innan de täcker tomaten med en film. I solen blir filmen väldigt het, men det är det inte Skadlig för tomater, eftersom det inte släpper ljuset, tillåter inte att jorden värmer upp och skapar en växthuseffekt. Bristen på en film är i sin ömhet, eftersom den bara tjänar en säsong.
  8. Ruberoid är en mer resistent typ av beläggning, det kan tjäna upp till 4 år utan att kräva ytterligare mulching.

Som du kan se finns det många sätt att mulcha tomater, men den bästa mulken är fortfarande organisk. Om den är tät nog och näringsrik, kommer den att andas väl och skydda tomater från skadedjur, då du använder den, får du en utmärkt skörd av tomater.