Ikoner av stil, för alltid ändrade mode

Inte bara designers skapa mode; Ofta bestäms en ny trend av kvinnor, väldigt långt ifrån det.

Skådespelerskor och sångare, modeller och kvinnopolitiker påverkar ofta den dagliga stilen och det höga mode som definierar smaken av hela generationen. Älskare av rena linjer Michelle Obama presenterade världen med en homegrown amerikansk stil som blev den första damen 2008. Madonna uppfann sin egen stil, klädde på hennes underkläder på väg ut och hängde med kostymsmycken för hennes prestationer på 80-talet och 90-talet. Låt oss spåra, vem från kändisar i god tid har påverkat ett mode och fortsätter att excitera sinnen av moderna experter till denna dag.

1. Marlene Dietrich

En riktig kameleontillverkning, Marlene Dietrich, ändrade ofta demonstrativt sättet att klä på sig. På 30-talet var hon en av de första kvinnorna som bär en smoking, som inte alls kombinerades med hennes blonda krullar. Andra fotografier fångade henne i slipsar och baggiga jackor, feminina midi kjolar och lyxiga pälsar. Hon visade att mode förändras ständigt, och kvinnor kan förbli eleganta även i en mans kostym.

2. Babe Paley

På 50-talet kombinerades en sekulär lejoninna, en före detta redaktör av American Vogue och hustrun till grundaren av ett av de största CBS-tv- och radionätverket, en hög och daglig mode som oavsiktligt tvingade tusentals kvinnor att följa sitt exempel. Det var hon som först bundet en halsduk till sin handväska och därmed grundade en trend som fortfarande är relevant. Hon kläde uteslutande för sitt eget nöje och sätta på dekorationer från Fulco di Verdura för en lyxig sabelpäls tillsammans med en prickig billig kostymsmycke.

3. Audrey Hepburn

Skådespelerskan blev en sann trendsättare, speciellt efter att ha arbetat tillsammans på filmens "Funny Face" och "Sabrina" med modehärskaren Hubert de Givenchy och den begåvade kostymdesignern Edith Head. Hon introducerade korta, raka svarta byxor, halsbottnar och bekväma ballettflakor som hon skapade för henne ingen annan än Salvatore Ferragamo. Hennes hjältinna i kultfilmen "Breakfast at Tiffany's" Holly Golightly blev en klassisk fashionista hela tiden.

4. Jacqueline Kennedy Onassis

Den mest fashionabla första dammen på 60-talet bestämde kvinnornas stil över hela världen. Rak silhuettrockar, kuddehattar, eleganta halsdukar bundna runt huvudet, stora solglasögon och jackor följt av miljoner av dem. Och idag försöker många kvinnor att se ut som Jackie.

5. Nan Kempner

En sekulär lejoninna som bestämde vad en sann kvinna skulle se ut. En gång på 60-talet i en av de dyraste restaurangerna i New York, La Cote Basque, var hon förbjuden att komma in i en byxa. Klänningen gav inte kvinnor i byxor. Sedan slog Kempner ut ur dem och gick in i restaurangen i en jacka.

Hon var en passionerad fläkt av high fashion, som hade en stor samling klänningar från Yves Saint Laurent, Valentino och Oscar de la Renta. Hennes engagemang för moderna kläder var allmänt känt. Det ryktes att hon i minst fyrtio år inte hade missat en enda modeshow i Paris.

6. Bianca Jagger

Den berömda party-goer på 70-talet, hustru till den legendariska Mick Jagger och en av stamgästerna från kultklubben "Studio 54", som vann den skandalösa ära av den mest besökta turistorten i New York på mindre än tre år, hade Bianca sin egen ursprungliga stil. Hon älskade glänsande, snygga klänningar, högbyxiga byxor, herrkostymer och blusar, knäppta så långt man kan föreställa sig. Hon kunde bära gammaldags saker med ultramoderna så att det såg väldigt relevant ut och rock-n-roll (tänk dig: flared byxor, en uppriktig topp, en turban på huvudet och ett elegant svart halsband under hennes hals).

7. Jane Birkin

Den anglo-franska skådespelerskan och sångaren markerade en ny era av den sorglösa tonårsflickans stil, dressing i flared jeans, stickade tröjor, vita T-shirts och en super kort mini, kompletterad med lågmälda ornament. Fritt fallande hår med ett knäpp betonade hennes utseende, vilket fungerade som ett bevis på att enkla avslappnade kläder kan vara snygga om de är ordentligt slitna. I 1984 släppte modehuset Hermès för att hedra skådespelerskan en stor läderväska. Idag börjar priset för Birkin väskan på 9000 dollar, och den dyraste såldes för mer än 200.000 dollar.

8. Prinsessan Diana

Stilen för den mest kända prinsessan kopierades av miljontals kvinnor runt om i världen. Hennes luftiga brudklänning med frodiga ärmar och ett långt tåg som liknar en krämkaka har blivit föremål för imitation för många brudar i olika länder. Hennes decollete klänningar, som hon alltid kompletterat med pärlhalsband, orsakade förvirring av tabloiderna och beundran av resten av världen. Strax innan skilsmässan 1996 skapade hon mode för brittiska designers och började klä sig med Catherine Walker, Bellville Sassoon och Gina Fratini.

9. Madonna

Trots att Madonnas stil förändrades i tillväxten av hennes popularitet på 80-talet, påverkade en av hennes bilder väsentligt utvecklingen av mode och är fortfarande relevant för denna dag. I ett försök att chocka allmänheten med sitt extraordinära förhållande till saker, bar hon underkläder med en tullekjol och verkade framför fotografer i denna form, uppenbarligen inte på något sätt ovanifrån. Riccardo Tishi, kreativ chef för huset Givenchy, noterade hennes ursprungliga sätt att ha på sig smycken: många kedjor med korsar med olika pärlor. Tja, hur kan du glömma hennes berömda kombination av inkongruous - spets, tulle och jeans?

10. Sarah Jessica Parker

Som skådespelerska är Sarah Jessica Parker i ett slags förhållande till mode: hon är också snygg på skärmen, som på den röda mattan. Engagemanget från hennes "Sex in the City" -hjälte till balletttutu och modellskor från Manolo Blanika blev visitkortet till Carrie Bradshaw och inspirerade även Alexander McQueen att skapa en samling med packar under 2008. Hennes eget sätt att klä sig i Fendens tighta klänningar med väskor i ton och extravagant Huvudbonaderna i vilka hon ofta förekommer på de årliga Met Gala-bollarna är ett exempel på smak och raffinerad stil.

11. Kate Moss

Kate Moss skapade en ny kategori av mode: en modell utanför podiet som tillämpar modellkonst i vardagen. Berövad av bohemianism blev Moss den första toppmodellen med utseendet på en enkel tjej från gatan. Motsvarar den här bilden och dess sätt att klä på sig: det använder saker som är ganska praktiska än vackra, som om de förvärvas i andra hand, odlar Bohos stil. Ändå blev hon muse för sådana mästare i modevärlden som Alexander McQueen och Marc Jacobs. 2007 försökte Moss sig som designer för Topshop-varumärket och skapade kläder för massförbrukning. Samarbetet visade sig vara fruktbart, och idag säljs den nya samlingen framgångsrikt i 40 länder i världen.

12. Michelle Obama

Den första damen uppmanade amerikanska kvinnor att stödja den inhemska modebranschen. Hon är känd för sin anslutning till blivande amerikanska designers, som matchar hennes smak. Bland dem är Jason Wu, Narciso Rodriguez, Tracey Rice, Rachel Roy och Takun. I hennes garderob finns också kläder från mer kända designers av Amerika, som Carolina Herrera, Alexander Van och Ralph Lauren.

13. Kate Middleton

Hertiginnan i Cambridge gjorde mode i en oväntad riktning, och kombinerar high fashion mönster med billiga modeller av färdiga klänningar. Hon föredrar klänningar från de brittiska formgivarna Alexander McQueen, Alice Temperley och Jenny Pacham, medan de ofta inte klarar av de dyraste sakerna från Zara, Whistles and Reiss och därmed skapar en tillgänglig bild av en dam från det höga samhället. Om Keith Middleton visas i någon pret-a-porter-modell, är det säkert att säga att den här saken kommer att säljas inom den närmaste framtiden.

14. Kim Kardashian

Det är ett levande exempel på en fusion av kändis och mode. Framför miljontals TV-tittare sökte hon efter sin stil genom försök och fel, och nåde slutligen listan över de snyggaste kvinnorna. Ägaren av frodiga former uppmuntrar kvinnor i olika länder att efterlikna sitt sätt att klä sig, oavsett om det är hennes favorita klänningar eller kläder från den senaste samlingen av Balmain. Hon vände just de traditionella idéerna om den fashionabla figuren upp och ner.

15. Rihanna

Du vet aldrig vad du kan förvänta dig från den här extraordinära tjejen. Hon kan gå in i en nattklubb i pyjamas eller klä in en genomskinlig klänning på den röda mattan. Allt detta är en del av hennes oändliga stil. Varje gång Rihanna visar att man bara kan klä sig för att chocka andra. Hur kan jag inte komma ihåg det triumferande utseendet på 2014 brittiska modepriset i en jacka på sin nakna kropp eller en vanlig resa till en inspelningsstudio i en stor röd baggy T-shirt och svarta stövlar eller en lyxig smuts på den röda mattan Met Gala 2015 i en ljusgul klänning med en genom en slinga. En dag kommer hon att försöka allt som är möjligt, samtidigt som man skapar nya trender i världen av haute couture och i vardagliga kläder.

16. Lady Gaga

Lady Gaga-stilen går utöver gränserna för mänsklig förståelse. Vad är det värt hennes klänning av rå kött, där hon kom till MTV Video Music Awards 2010, eller hennes riktigt främling till Grammy 2011 i ett ägg som bärs av humanoida mutanter. Hon öppnade den fashionabla ramen, som lockade uppmärksamheten hos designers som Donatella Versace och Alexander McQueen. Hennes sångers hjältar, hennes "lilla monster" runt om i världen, ser på henne med beundran och uppmanar dem att leta efter sin egen fashionabla stil.