Miramistin - instruktioner för graviditet för halsen

avser antiseptiska läkemedel som är effektiva mot ett stort antal bakterier, svampar. Därför är det ofta förskrivet för förkylningar, inflammatoriska processer. Beakta läkemedlet mer detaljerat och ta reda på om det är möjligt att använda gravida kvinnor att behandla halsen Miramistin, i vilket fall och hur man använder det korrekt.

Är det möjligt att stela Miramistin i halsen med gravida kvinnor?

På grund av det faktum att läkemedlets komponenter verkar lokalt och inte tränger in i den systemiska cirkulationen, används läkemedlet under dräktighet. Studier utförda av västerländska institutioner har avvisat möjligheten till teratogena effekter på fostret. Som ett resultat används läkemedlet ofta under graviditet.

Gynekologer rekommenderar emellertid, för säkerhetssyfte, inte användningen av läkemedlet på mycket korta villkor, upp till 14 veckors graviditet.

Hur sköljs halsen med miramistin under graviditeten?

Det bör noteras att läkemedlet kan användas inte bara vid behandling av sjukdomar i ENT-organen utan också för behandling av hud i pyoderma, svampinfektioner i slemhinnorna.

Enligt instruktionerna kan Miramistin för gurgling under graviditeten användas upp till 6 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar. Men allt är individuellt. Därför måste en kvinna följa medicinska möten, strikt genomföra dem.

Vad är kontraindikationerna?

Huvuddelen av kontraindikationerna och kanske den enda är intoleransen hos komponenterna i läkemedlet, utvecklingen av allergier. I detta fall stoppas användningen av läkemedlet.

Det är värt att notera att det finns biverkningar när du använder drogen. Dessa inkluderar brännande i halsen, som själv går igenom en kort tid.

Således, som kan ses från artikeln, med smärta i halsen under graviditeten kan Miramistin användas i 1 trimester. Det är dock väldigt viktigt att få medicinsk rådgivning på detta konto, använd inte drogen själv.