Måla för väggar i lägenheten - hur man väljer?

Utsmyckning av väggarna är en av de viktigaste strategiska uppgifterna i epoken om lägenhetsreparationer. Till att börja med måste du bestämma hur du ska genomföra de uppfunna projekten, med hjälp av tapetering och målning. Om valet är benäget mot den senare, då är den första frågan som uppstår, vilken typ av färg du behöver för att måla väggarna i lägenheten? Det handlar inte om färgen, det handlar om färgens kvalitet och sammansättning.

Valet av färg för väggar i lägenheten

Innan du går till affären med en lösning för att kontakta säljaren för hjälp med att hitta färg för att måla väggarna i lägenheten, behöver du veta några grundläggande aspekter vid valet av detta material. Så det mest grundläggande att förstå är att färgen i väggarna i lägenheten har en annan grund, vars val beror på vilket rum som ska målas, nämligen vilka klimatförhållanden det kommer att finnas. Låt oss analysera detta mer i detalj.

Vattenbaserad färg baserad på PVA

Vattenbaserade färger baserade på PVA kan vara en av alternativen för att besvara frågan om vilken färg som ska väljas för väggarna i lägenheten. Ja, det kan köpas till ett överkomligt pris, dessutom är det enkelt att ansöka. En signifikant nackdel med en sådan beläggning är att den är lätt och snabbt smutsig. Därför används en sådan färg oftast för att måla tak .

Akrylfärger

Vattenbaserade färger som tillverkas på basis av akrylhartser används som regel för att måla väggar i offentliga lokaler. Sådan statistik observeras på grund av materialets fuktbeständiga egenskaper. I din lägenhet är det för övrigt ett rum som innehåller ett sådant klimat och det här, till exempel ett badrum, så väggarna kan målas med denna färg. Dessutom torkar den här, som alla vattenbaserade färger, snabbt. Men vissa experter anser att denna faktor inte är den mest goda värdigheten. Enligt deras åsikt är det mycket bättre när färgen kommer att torka under lång tid, så att den sprids och blötläggs i ytan som den ska.

Latex bläck

Det är också en av de sorter av vattenbaserad färg som innehåller latexpolymera föroreningar. Måler väggarna i lägenheten med en sådan färg, du kan inte oroa dig för vilken typ av slarvig överföring av möbler som enkelt kan förstöra ytan med repor och smuts. Dessutom är bland fördelarna med materialet ett högt motståndskraft mot fukt.

Alkydfärger

Sådana färger kallas också emaljer. De har också en hög grad av torkhastighet, men inte på grund av avdunstning av vatten, men på grund av kemiska reaktioner. På grund av detta, efter en snabb torkning kvarstår en mycket obehaglig och skarp lukt. Därför används dessa färger uteslutande för yttre dekoration, och för att måla väggarna i lägenheten måste du välja någon annan färg.

Oljemålar

Ett sådant färgämne är baserat på olja och linolja. Medan de torkar tillräckligt länge och lämnar en obehaglig lukt när de torkar ut,

i sovjettiden var sådana färger mycket populära för att måla väggarna i lägenheten, eftersom det inte fanns något annat val. Det är enkelt.

Silikonfärger

Denna typ av beläggning används för att behandla både inre och yttre ytor. De har en hög grad av slitstyrka och skyddar ytan från fukt. Sålunda kan silikonfärger användas organiskt för att måla väggar i en lägenhet.

Eco-färg

Och till sist kan du prata om den bästa färgen som kan användas för att måla väggarna i lägenheten. Detta är miljöfärg. Den består av komponenter som inte innehåller skadliga ämnen, de gör materialet ofarligt vid torkning och dyra. Hög kostnad, motiverar en hög grad av säkerhet. Därför är väggarna i barnrummen målade med sådana färger.