Kosmeya - landning och vård

Varje tjej är bekant med denna känsliga blomma. Det är hans kronblad, klistrade på naglarna, är ett alternativ till "vuxen" manikyr. Trots den skenbara bräckligheten, medan den strömmar - växten är opretentiös. De mest populära sorterna är svavelgul och bikarbonat.

Odlingen av cosmea, som nu är populär i urbana blomsterbäddar, började i Mexiko. På grund av det lätta att plantera, vårda och reproducera, kräver denna örtårsa minimala ansträngningar och kostnader. Kosmosens stammar är starkt grenade, blomställningarna är stora och färgområdet är brett - från vitt, rosa till lila. Det finns icke-standardiserade, halv-dubbla och dubbla sorter. Bladen är trådlikta, och blomställningarna liknar korgar, som kamille.


Reproduktion av kosmos

Odling av kosmeja från frön är det mest effektiva och oftare sättet att reproducera den givna växten. Frön sparar ganska lång tid - upp till fem år. För att plantera kosmeus är den lämplig för både vår och vinter, men det viktigaste är att jorden redan är uppvärmd. Om såningen av cosmea görs i en frusen kall jord, så ska skotten inte vänta - frön kommer att dö. Kom ihåg att avståndet mellan två plantor bör inte vara mindre än 30 centimeter. Ju större sorten desto större avståndet är. När två löv växer på plantorna, ska den andra plantan avlägsnas så att endast en kvarstår i boet.

Ett annat sätt att växa ett kosme är att plantera plantor. Denna metod används bättre för heterotiska hybrider eller lågväxande sorter. Transplanteringsplantor utförs i väl upplysta områden, där det inte finns några drag och vind.

Ta hand om kosmet

Cosmos (även kallad cosme) är opretentiös, och dess kallt motstånd är ganska högt. De mest motståndskraftiga mot förkylning är sådana kosmetiska sorter som picotti, double-pinnate och perennial. Sådana växter älskar ljus, och en kort torka tolereras väl. Det viktigaste i att ta hand om en kosmonaut efter landning är att inte fylla den med vatten. Det behöver bara fukt i de första stadierna av tillväxt och när jorden torkar upp. Tydligen är landning och omsorg för kosmeus lätt. Med organiska gödningsmedel kan du väsentligt påskynda tillväxten av växter, men glöm inte att den högre höjden av kosmos kräver stöd. Dessutom måste missfärgade korgar skäras i tid. Det ger inte bara blomsträdgården eller blommaträdgården ett mer snyggt och estetiskt utseende, utan ger också vägen för tillväxten av nya blommor.

Mineralbefruktning

Kosmeja blommar från de första sommardagen och fram till den första frosten. Om du vill förlänga blomman, transplantera du växterna till ett kvalitetsunderlag och placera på en balkong eller i ett växthus. Det är jorden, rik på mineraliska element och näringsämnen, det är vad som behövs mer kosmetiskt för den rikliga formningen av knoppar. Växter kan också matas artificiellt. Mineralbefruktning och periodisk lossning kommer att bidra till förlängning av blomning. Inte mindre viktig roll i detta hör till bra dränering.

Men kom ihåg att den alltför stora mängden gödselmedel på kosmeus utveckling och tillväxt påverkar negativt. Överdriven med kosttillskott får du så småningom en lyxig tjock busk och skumrande blomning. En enda gödning med komplexa gödselmedel varannan vecka kommer att räcka till. Men när det gäller skadedjur och sjukdomar i Cosmea, kan du inte oroa dig - de stör inte praktiskt taget henne. Undantag är extremt sällsynta.

Charmig ömhet, längd av blomning, enkel vård, anspråkslöshet och resistens mot sjukdomar och låga temperaturer - det är det som trädgårdsmästare och trädgårdsmästare älskar dessa vackra blommor för.