Klåda före menstruation

Ibland kan en kvinnas organism signera om de funktionsstörningar som förekommer i den, till exempel kan vissa uppleva innan månaderna klåda i skeden och på labia. Uppfattningar är uppriktigt sagt inte trevliga. Vi ska ta reda på vad du ska göra i den här situationen.

Varför visas klåda före menstruation?

Orsaker, på grund av vilka innan månaderna kan börja klia och brinna är mycket. Här är de mest grundläggande:

1. Thrush, även kallad urogenital candidiasis. Denna sjukdom åtföljs av riklig utmatning. Förresten visas kliande inte bara före de "kritiska" dagarna, utan också efter samlag.

2. Olika kolpiter, där, förutom klåda före menstruationsperioden, också urladdning (vitare) observeras. Färgen på sådana sekret kan inte bara vara vit, men också gulgrön. Ibland finns det en obehaglig "fisk" eller sura luktar.

3. Vissa sjukdomar överförs sexuellt.

4. Allergier mot kuddar, tamponger, personligvårdsprodukter, liksom till det pulver som tvätten tvättas med.

5. Allergi mot mat.

6. Felaktig intim hygien.

7. Inflammatoriska sjukdomar i livmodern och appendages.

8. Ett antal somatiska sjukdomar (hjärtsjukdomar, njurar, andningsorgan, trauma, brännskador etc.).

9. Nerver, depression och andra sådana tillstånd.

Vad ska man göra med klåda?

Efter ovanstående lista, låter den här frågan lite konstig. Naturligtvis, så snart som möjligt, behöver du besöka en läkare. Det händer att en kvinna skjuter upp detta besök, motiverar hennes obehagliga känslor av allergi, nervösa störningar eller trötthet. Men om de inte går igenom tre eller flera cykler, är det värt att tänka på, kanske är det tillräckligt att försena redan? När allt kommer omkring kan många av de listade sjukdomarna inte bara orsaka betydande skador på din hälsa utan även framtida barns hälsa, om du självklart kommer att börja dem. Lyssna inte på dina flickvänner. Om någon hjälpte badet med salvia är det inte ett faktum att de passar dig.

Hur är klåda och brinnande?

Drogerna och typen av förfaranden kommer direkt att bero på sjukdomen, varför allt började.

  1. Melkvinnan behandlas ganska snabbt, ibland är det bara några få svampmedel som är tillräckliga.
  2. För behandling av kolpit används antiinflammatoriska läkemedel.
  3. För sexuellt överförbara sjukdomar är komplex terapi ordinerad.
  4. Med olika typer av allergier kan du förskriva antiallergiska läkemedel eller rådgöra med en speciell diet.
  5. Nu om fel intim hygien. Det ska tvättas en gång om dagen, inte oftare och inte mindre ofta. Extra renlighet kan också skada, så du kan tvätta alla nödvändiga användbara bakterier. Undantaget är sex - efter dem behöver en kvinna alltid tvätta. En varm ström av vatten riktas riktigt från pubis till anus och inte vice versa.

Trots att alla fortsätter att säga i varje steg att hälsa är ovärderligt, av en viss anledning ordnas många kvinnor så att de bara går till sjukhuset när situationen inte har gått någon annanstans. Tjejer, låt oss uppskatta oss själva och vad vi har. Ingenting kommer att hända med dina överordnade, om du tar några gånger för att ta prov, kommer mannen inte att dö av hunger en eller två gånger, och du kan be din granne att sitta ner. Låt oss börja ta hand om oss själva som vi förtjänar? Vi hoppas att vi var övertygade, och nu kommer du inte att fördröja läkarbesöket.