Kakelpanel

Kakelpanel är ett modernt, snyggt och miljövänligt designelement för att dekorera ett hem. En panel av kakel på en vägg eller en panel av kakel på golvet ger rummet en individualitet, och låter dig också lösa en mängd olika designuppgifter.

Dekorativa paneler av plattor i inredningen används för zoning rum och för visuell justering av dess dimensioner. Panel från plattor till väggen kan visuellt expandera väggarna eller förstora tak. När du skapar panelen används en särskild badrumsplatta, som har en lång livslängd under förhållanden med konstant värme och fuktighet.

Panelen av plattor på golvet är något annorlunda än panelen för att dekorera väggarna. För målningar från plattor på golvet används endast slitstarka material. Figuren ska vara tydligt synlig från höjden av mänsklig tillväxt. Och viktigast av allt, golvytan för en panel av plattor på golvet ska vara helt jämn.

Nu använder många människor plattor i alla rum i vårt hus, eftersom panelen av keramiska plattor är oumbärlig för att skapa en original inredning i badrummet, i köket, på balkongen eller i korridoren. Krävs också mosaikpaneler.

Förkläde-panel från kakel till kök

Keramikpanelen ser väldigt elegant ut i köket och är en praktisk lösning. Till förklädet (området mellan arbetsytan på bänkskivan och hängande skåp) läggs särskilda krav för att skydda väggarna mot fukt och föroreningar. Därför är den dekorativa panelen av plattor en utmärkt lösning - stark, slitstark och original. Förutom praktiska krav är utseendet på förklädet också mycket viktigt, eftersom det ska se vackert och harmoniskt ut med köksmöbler, skapa ett ensemble och komplettera köksuppsättningen.

Panelen av kakel till köket i form av mjuka frukter eller kakelplattor av blommor ger köket en individualitet, förbättrar stämningen och håller länge utan att förlora dess egenskaper.

Modernt interiör med hjälp av en panel

Möjligheten att skapa en unik inredning med hjälp av en panel av keramiska plattor är mer relevant idag än någonsin tidigare. Från vilken dekorpanelen kommer att användas, väljes material för tillverkning. Dekorera veranda eller väg till huset, tomten kommer att hjälpa en panel av brutna plattor eller kakel utlagda i form av en mosaik. Takplattor används framgångsrikt för att skapa en hall eller vardagsrumspanel med takplattor. Med hjälp av en panel av keramiska plattor kan en monofon vägg utan möbler och andra inredningselement bli ett centralt element i rummet. En panel av plattor på väggen eller golvet kommer att skapa din egen stil i rummet, och en liten mosaikplatta kan dekorera stegen i huset eller poolen.

Organiskt ser det ut i badrummet en kombination av vanliga keramiska plattor av svartvitt färg och en ljus stor insats i form av en panel. Typer av undervattensvärlden, oändliga havsområden eller naturen av den tropiska djungeln tillsammans med vattnet kommer att skapa en romantisk stämning.

Kakelplatta med egna händer

Panel av kakel - Individuell inredning av inredningen i ditt rum är ganska möjligt att göra själv, till exempel, i tekniken för mosaik. Det ser intressant och modernt ut, men det kostar ganska billigt.

Den mest fashionabla - en mosaik av spegelbitar: den kan rita ett fragment av väggen, en vas eller ram för ett foto. Idag lär vi oss hur man skapar en sådan dekoration av vårt hem med egna händer.

  1. Speglarna i den gamla spegeln och det onödiga taket bör skäras i ungefär samma delar av en konventionell glasskärare.
  2. Ytan, där arbetet är planerat för limning av mosaiken, rengörs grundligt av smuts och damm.
  3. På torrt sätt applicera ett tunt lager av "flytande naglar" lim och lima varje fragment av huvudbakgrundsfärgen och lämna mellan samma intervall (0,25-0,5 cm). Vi limar mosaiken i förväg med ett valt mönster eller prydnad.
  4. Vi tar godtyckligt delar av huvudmaterialet från duken och ersätter dem med dekorativa inlägg: fragment av färgat glas, pärlor, stenar eller skal. Gör detta tills mosaiken har fastnat.
  5. Vi sprider injektionsmassan och försiktigt applicerar en gummispatel utan rädsla för att få glaset att smutsas - injekteringen är lätt att tvätta av med vatten. För en spegelmosaik är det bättre att ta en vit färg.
  6. Med en fuktig trasa, ta bort överflödigt injekteringsmedel och tvätta det med spegelfragment. Efter tvättning får morteln torka i 2-5 timmar och polera sedan den resulterande panelen med en torr trasa.

Det är allt! Panelen med plattor med egna händer är redo, det kommer att vitalisera inredningen i din lägenhet och orsaka beundran av andra.