Hur snabbt ska du bära täta skor?

Med detta förr eller senare konfronteras alla - ett mycket önskat par skor, som, liksom, är bekvämt hemma, är helt outhärdligt för att gå längs gatan. Det är bra att nu finns det så många alternativ att snabbt sprida snäva skor, så du behöver inte helt överge det nya paret.

Hur man bär skor - folkrecept

  1. Det första alternativet, hur snabbt att distribuera nya skor, är behandlingen med alkohol. Med en ren lösning eller i ett förhållande av 1: 1 med vatten behandlas skoens inre yta. Du kan helt enkelt blötlägga rätt plats med en svamp eller spruta produkten från insidan av sprutpistolen - det beror på situationen. Därefter bär du strama strumpor och går i timmar i lägenheten i den här skon, tills lösningen avdunstar helt. Om metoden inte hjälper tillräckligt från ett tillvägagångssätt, upprepa proceduren några gånger.
  2. För att inte skada utseendet rekommenderas det inte att polera skor med alkohol . I det här fallet bör alkohol vara blötläggda strumpor där du kommer att gå.
  3. Ett annat alternativ, hur snabbt att distribuera läderskor, kan sträcka med hjälp av is. För att göra detta behöver du flera cellofanpaket. Du skriver vatten i dem, knyter dem och lägger dem i ett problempar. Och henne mycket - i frysen för natten. Vid frysning kommer vattnet att expandera och sträcka huden. Träplattor fungerar enligt samma princip, men tyvärr är de inte hemma alls.
  4. Ett bevisat sätt att snabbt sprida mocka skor är öl. Faktum är att mocka - i början mjukare och bättre stretchbar. Ordningen är densamma som vid behandling med alkohollösning.
  5. Sträcker sig med varmt vatten. Metoden är lämplig för läderskor, med resten av materialet är det bättre att inte ta risker. Det är det i 30-40 sekunder inom ett nära par hällt kokande vatten. När vattnet slår samman och du klär alla samma täta bomullssockor och går så länge. Kokande vatten mjukar materialet väldigt snabbt så att det kan passa din fot. Viktigt! Innan du häller varmt vatten inuti, rekommenderar vi att du tar ut insolesen - från kokande vatten kan det spricka och bli styvt.

Idéer för lokal mjukning och stretching

Om du bara behöver mildra en viss plats kan du använda:

Med alla dessa medel bearbetas skorna från insidan!

Moderna metoder

Om folkuppskrifter av någon anledning inte passar dig, finns det två sätt att snabbt distribuera dina skor:

  1. Sträcker sig i skoaffären. Tyvärr fungerar det här som den mest professionella metoden inte alltid, men på något sätt kostar det pengar. Därför är det först att det är värt att försöka folks medel.
  2. Stretching med speciella medel. De kan hittas i försäljning i nästan vilken skoaffär som helst. Produceras oftast i form av en spray eller skum. Hantera den brinnande ångan från insidan med produkten och gå tills den torkar helt. Plus sådana verktyg är vanligtvis att deras sammansättning är speciellt vald för maximal effektiv mjukning av materialet.

Om du inte har köpt skor ännu, men bara tror, ​​kan du öka storleken på den modell du gillar, kom ihåg: inget av dessa verktyg kan inte garanteras att sträcka skorna i full storlek.

Modeller av äkta läder eller mocka är bättre lämpade för stretchning. Konstgjorda material är mycket värre, oftare än inte så mycket. Detsamma gäller för lackskor. På grund av bearbetningen av dess speciella material blir lakan fast och praktiskt taget blir inte lindrig med tiden.

Ta hand om dina ben - inte en, inte ens det vackraste paret, är värt några nya korn, eller trött, smärtsam gång!