Resorts of Goa

Ett verkligt paradis ligger på Indiens västkust - Goa. Det är den minsta indiska staten, dess område är bara 660 kvadratkilometer. Samtidigt upptar Goa en betydande plats i världsturismen tack vare sina fantastiska sandstränder som sträcker sig längs Arabiska havet. Förresten sträckte längden på Goas kust så mycket som 110 km. Det var där att omkring 40 orter skapades och lockade ett stort antal semesterfirare. Varför är dessa semestermål så populära bland turister? Det handlar inte bara om att ha vackra stränder: i detta ovanliga tillstånd i Indien är inhemska traditioner nära sammanflätade med de vanliga europeiska tullarna. Med en hög grad av komfort uppmanas besökare att med egna ögon se de äldsta indiska monumenten, delta i mystiska ceremonier, gå på en farlig safari. Dessutom har semester i Goa råd med någon.

Villkorets territorium delas upp i södra och norra delar. Den senare är särskilt attraktiv för aktiva människor. Men i södra Goa är dyra hotell och kustens bästa stränder. I den här artikeln kommer vi att berätta om de mest kända orterna Goa i Indien.

Resorts i norra Goa

Huvudsakligen har norra delen av Goa små byar och städer, till exempel Anjuna, Baga, Candolim, Vagator, Kalangut, etc., där det finns många små hotell och vandrarhem.

Särskilt populära orter i norra Goa bland unga människor, och inte bara på grund av den relativa billigheten av semestern. Här, i klubbar eller utomhus, hålls danspartier för alla smaker som är kända för alla festgäster i världen, i stil med pop, house, trance, club. Möt på orterna i Goa i norra hippies , downshifters och rastamans , röka i mysiga hörn av isch eller använda andra stimulanser.

För älskare av utomhusaktiviteter lämplig utväg Anjuna. Sanniga stränder är steniga. Men det finns ingen atmosfär av vila och tristess: det finns bullriga trancepartier och fulla av glada människor.

Tystare situationen ligger i semesterorten Vagator, men det finns dock många klubbar, men dess stränder hör också till utmärkta ställen.

Men vi rekommenderar att sola och plaska på stränderna i Ashvem och Mandrem. Men här är priserna på bostäder och mat något högre än i de ovan angivna orterna, men tyst och lugnt, vilket är ganska lämpligt för en familjesemester.

Resorts i södra Goa

I denna del av den indiska staten finns de mest bekväma hotellen, intill de vackraste stränderna. De bästa orterna i Goa inkluderar städer och byar: Kolva, Benaulim, Mabor, Majorda, Varka, Cavelossim, Palolem. För älskare av avslappning i ensamhet, rekommenderar vi dig att köpa en rundtur i Kola eller Putnam, där mot bakgrund av vackra landskap möter du väldigt få personer. Det är sant att infrastrukturen är dåligt utvecklad där.

Du bör också ge en beskrivning av orten Goa, betraktad som pärlan i den minsta staten i Indien - Palol. Det är denna plats för många som anses vara en idealisk plats för vila: tillgivna vågor, fantastisk natur, magnifika sandstränder. Om du önskar kan du göra en resa till sevärdheterna nära vattenfallet Dudhsagar, Fort Cabo da Rama, naturreservat Cotigao eller dyka. Nästan alltid hotell i Palolem, trots sina höga kostnader, är packade till kapacitet. Därför är den enda nackdelen med orten den bullriga atmosfären på grund av det stora antalet människor.

Om vi ​​pratar om priser i orterna i Goa, anses de billigaste som brinnande turer, vars kostnad ibland inte överstiger $ 700. med bosättning i norra delen av staten. Samtidigt kostar en vanlig turné i Goa minst $ 1200. med boende i ett trestjärnigt hotell. Naturligtvis, under högsäsong semester i Goa kommer att kosta mer.