Hur man lär en hund till en blöja?

Om du väljer att ta valpen hemma, var förberedd för ett otroligt antal nya fall och ansvarsområden. En liten fidget är som om du letar efter just nu, koden du sätter på dig och scudiad på de mest olämpliga platserna. Först och främst är ordet "shoddy" förstås som en pöl med en karakteristisk lukt. Så det första steget är att lära känna några tips om hur man vänjer en hund till en blöja.

Hur man tränar en hund till en blöja - svårigheterna och särdrag i processen

Idag kan du, för träning, köpa både engångs- och återanvändningsbar kull. Engångsblöjor för hundar tillhör den billigaste kategorin, omedelbart efter användning slängs de helt enkelt bort. Återanvändbara absorberande blöjor för hundar är lite dyra, men de kan användas i nästan ett år, så det här köpet lönar sig ganska snabbt.

I princip är inlärningsprocessen för alla värdar densamma. Först börjar husdjuret att "snälla överraskningar", följ då straff eller till och med hot, och då är djuret bara rädd och kan inte förstå vad som händer exakt. För att undvika detta vanligaste misstag, kom ihåg några enkla men viktiga punkter:

Hunden går inte i blöjan - vad är fångsten?

Det är troligt att även efter de mest uppriktiga ansträngningarna och noga efter råd kan din valp fortfarande inte förstå vad som krävs av honom. Försök i så fall leta efter en orsak till ditt beteende. Till exempel börjar vissa ägare att skela husdjuret när de hittar det färdiga resultatet. Vanligtvis börjar vi antingen koka en hund i en pöl eller i den väldiga blöjan. Nästan säkert kommer detta beteende att göra blöjan till en fruktansvärd fiende för valpen.

Det händer att du fångade en crumb i det här fallet och började skjuta det på plats. Då lever, den nästa gången kommer han att välja det ögonblick när du inte kommer att vara runt, eller bara hitta en avskild plats. Och djuret kan bestämma att plasken visade sig vara för stor och kommer helt enkelt skriva lite, men överallt i rummet.

Så vad ska vi göra för att hålla golvet och djuret att undervisa? Det är väldigt enkelt. Som en bebis behöver en liten valp defekera mycket ofta: omedelbart efter att ha sovit, äter eller dricker. Här fånga också dessa stunder. Baby vaknade, bär den på en blöja och försök att göra spelet kvar på blöjan tills naturen tar sin egen.

Antag att du såg att valpen förbereder och börjar sätta sig på fel ställe. Utan att ropa eller förbannar bär vi det bara på blöjan och väntar igen tills processen är över. Varje gång vi berömmer och uppmuntrar.

Lite mer komplicerat är situationen om hunden slutar gå på blöjan. En skarp förändring i beteendet hos ett husdjur är i regel förenat med stress eller olika sorters sjukdomar. Följ hans beteende, leta efter någon avvikelse från normen. Kom ihåg att det fanns några ovanliga situationer på kvällen och dra slutsatser.