Hur man gör en matta?

Många som reparerar sig själva för golvbeläggning väljer matta. Han, till skillnad från plattor och linoleum, isolerar golvet och ger rummet en trivsamhet. I grund och botten är mattan gjord av syntet, men det finns också dyrare exemplar baserade på ull. Skillnaden mellan en naturlig och syntetisk matta är nästan obetydlig, en enda matta med syntet kan färgas med skadliga kemiska föreningar. Om du inte vet om det är värt att lägga matta, bör du förbereda dig för noggrann vård och ständig rengöring. Annars kan det bli en uppfödningsplats för mikrober och fästingar . Det är också nödvändigt att förstå hur korrekt att sätta matta, att slutresultatet nöjde ögat.

Stäm mattan på olika beläggningar

Till att börja med är det önskvärt att bestämma på vilken grund mattan ska läggas. Om det är betong är det lämpligt att se till att den är platt och inte innehåller sprickor. Om de är tillgängliga är det bättre att försegla dem med cement, och om golvet är helt krökt kan en självnivellerande förening användas. Innan du lägger matta på betong eller annat substrat måste du använda ett speciallager. Vad de lägger under mattan kallas baksidan. Den består av filt, konstgjord jute, polyuretan eller gummikorr. Substratet utför följande funktioner:

Du kan också lägga matta på linoleum. Innan du lägger matta på linoleum behöver du rengöra fettytan, annars kommer mattan att utveckla en svamp eller börja obehagliga insekter.

Sätt att lägga på

Det finns flera effektiva sätt att lägga beläggningen på:

  1. På plankorna. För att göra detta, så att det är 10 cm på väggarna. Lätt rullen från mitten till sidorna, klipp ut hörnen och skära av överskott. Kanterna är fasta med en dörr eller plint.
  2. På scotch tape. Mattan är jämn på golvet, sedan på omkretsen och vid lederna fästs på en dubbelsidig scotch. Detta alternativ är lämpligt för kortvariga beläggningar i utställningsutrymmen eller för hemmet.
  3. Stick utan att ansluta. Efter utfällning och avskärning, böja locket i mitten och applicera limet med en spatel på den exponerade golvområdet. Under en tid kommer den böjda delen av mattan att falla till golvet, varefter den behöver smutsas med en rulle.