Hur lägger man linoleum?

Bed linolum i en lägenhet är väldigt enkelt. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Det viktigaste är förståelsen för stylingstekniken och dess strikta efterlevnad. Vi försäkrar att linoleum sängar i flera rum, du kan enkelt erbjuda dina råd och praktisk hjälp till vänner och familj. Så, var börjar vi? När du har en ide att lägga linoleum i en lägenhet med egna händer måste du omedelbart fråga om rätt materialval för att inte bli offer för omständigheterna. Därför, när du väljer det är det nödvändigt att ta hänsyn till typen av täckning. För att göra detta måste du titta på märkningen, den består av två siffror från 1 till 4. Vilket innebär graden av belastning på passabiliteten (från mindre till större) av lokalerna och typerna av lokaler för vilka detta linoleum är lämpligt: ​​rum med minsta trafik, kontor, industriella lokaler. Dessutom uppmärksamma kvaliteten på ytan av linoleum, studera det för förekomst av sprickor och blåsor.

Förberedelse för läggning

Innan du lägger linoleum i rummet måste du rensa golvet, vilket ska täckas av damm och skräp. Det står självklart att från rummet behöver du ta ut alla möblerna. Dessutom är det nödvändigt att golvet var helt jämnt och torrt. Om du har ett problem med detta, som ett alternativ, för att uppnå en jämna nivå, kan du använda speciella skivor av spånskiva. De måste sätta tätt mot varandra, utan att skapa luckor och säkert fästa med naglar.

Vi gör linoleum och justerar dimensionerna

Vi fortsätter till huvudarbetet. Låt oss lägga linoleum på golvet och rulla rullen som en matta. Vi kommer att behöva anpassa duken till rummets dimensioner och avklippa de extra bitarna.

Du kan göra det med en speciell krökt kniv eller den vanliga prästen.

Här måste du betona att du inte ska rusa för att skära av, som du kanske tänker, en "onödig" bit. Ibland finns det situationer när det verkar vara avskuret, men en stor spricka erhålls, vilket även sockeln inte gömmer sig. Därför är det bättre att försäkra dig själv. Här har vi tagit bort allt onödigt, och vi har ett mycket litet gap mellan väggen och linoleum.

Detta är helt normalt, med tanke på att när temperaturen förändras har materialet egenskapen att expandera och minska. Dessutom kommer vi också att installera en sockel som kommer att gömma dessa stunder. Om du lägger linoleum i köket kommer du oundvikligen att stöta på kommunikationsrör som hinder. På grund av det faktum att vårt material som används för golv är mycket enkelt att skära, löser vi det här problemet enkelt.

Så vi lade linoleum i ett rum som i synnerhet skulle användas som ett kök. Nästa steg blir installationen av sockel. Detta bör dock inte ske omedelbart. Linoleum bör ligga runt, räta ut och sträcka ut. Faktum är att han alltid rullades upp och utsattes för naturlig deformation. Om du omedelbart börjar montera sockeln , så nästa dag kan du förvänta dig ett hemskt problem i form av blåsor eller streckmärken.