Kompost hög med egna händer

Som du vet är det i naturen inget överflödigt, och energi förvandlas ständigt från ett tillstånd till ett annat. Igår växte tomater buskar på platsen, nu är det gödselmedel för nya grödor. Oavsett om du håller fast vid den naturliga växten av växter, kommer komposthögen för organisk gödning att vara en bra hjälpare, och det är lätt att bygga det själv.

Hur man gör en komposthopp på rätt sätt?

Innan vi går vidare till huvudpunkterna i denna fråga, låt oss än en gång notera att kompostkornet inte är synonymt med en soptipp. Några oerfarna nybörjare försöker dumpa allt som har ett naturligt ursprung, och ibland annat avfall. Så vad behöver man göra för att säkerställa att det finns en kompostkompost på din webbplats:

  1. Även innan du bestämmer dig för att göra en komposthuggning, varna dina hushåll att det inte ska få alla kvistar och löv med uppenbar skada på sjukdomen. Men vi kommer inte att slänga ut sådant naturligt skräp, vi måste bränna det och sedan använda denna träaska som ett gödningsmedel. Kasta aldrig bort rester av kött, ägg eller bortskämd mat. Användbar i denna lilla men stridiga hundar eller gnagare kommer att locka sig snabbt.
  2. Vi kan inte förbereda komposthack på en trädgårdsplot bara från växter, eftersom några nödvändiga komponenter helt enkelt saknas där. Till exempel kommer vi att få ett mycket nödvändigt kväve genom att lägga till gödsel eller fågelfett i gropen, det är bra att kasta och sidor. För att lägga till kompositionen av mineralkomponenter, häller vi lagens superfosfater, komplexa tillsatser. Förresten, när du bygger en komposthugg med egna händer, var noga med att kasta tusenskönor, maskrosor och valerianer där, eftersom dessa växter perfekt förbättrar och påskyndar processen att förbereda en näringsrik cocktail.
  3. I vår förståelse är gropen något som ett berg av sopor. Men när det gäller komposthäll för organiskt gödselmedel är allt mycket mer exakt, med egna händer skapar du en hel bearbetningsanläggning. Från brädor, träpellets eller liknande material gör vi en stor kub. Sidorna är ungefär en meter och en halv, Du behöver inte längre din kompost för att bli varm och torr. Idealt sett är det två rutor. Kompost bereds under ca två år, så att två källor, som ständigt ersätter varandra, blir en avverkningsmaskin.
  4. Det kommer att vara korrekt att göra ett kompostskiktlager per skikt, eftersom detta kommer att ge den nödvändiga kompositionen. Det första lagret är alltid grenar av träd och torv, då går det "bruna" lagret, då "grönt". När du får ett lager på 20 cm kan det fuktas med vatten och täckas med ett lager av mark med torv. Mellan lager kan du lägga till redan kända gödselmedel.

Kom ihåg att för kompakt bearbetning i komposthack, för hand, aldrig komprimera den. Även efter uppläggningen av skiktet behöver du inte göra någonting med det, bara dyka upp det till en höjd av en meter. Och från tid till annan skovar vi allt med hökgafflar.