Herpetic infektion

Beroende på platsen för manifestationen av herpesinfektion uppträder följande:

Klassificering av herpesinfektion

Herpetic infektion klassificeras enligt följande:

1. Med kliniska tecken:

2. När det gäller svårighetsgrad:

3. I lokaliseringsorten:

Under en herpesinfektion finns en primär akut och kronisk återkommande infektion. Vid primär infektion med herpes varar manifestationerna längre än med återfall.

Att bota en kronisk herpesinfektion är nästan omöjlig, uppgiften är att få viruset att vara i en latent ("sovande") form utan frekventa manifestationer av återfall.

Symtom på en herpesinfektion

Uppkomsten av sjukdomen är en känsla av obehag, stickningar på de platser där utslaget uppträder, sedan klåda, brinnande. Sedan uppträder blåsor, fylls först med en klar vätska, som blir grumlig efter 2. Bubblor spränger, och vid denna tidpunkt bildas erosion, som så småningom blir krossad. När denna skorpa torkar upp helt, försvinner den, och detta indikerar att sjukdomen är över.

Under sjukdomsförloppet blir lymfkörtlar ibland inflammerade, smärta i det inflammerade området känns. Hela sjukdomsprocessen kan ta en till två veckor.

Vid genital herpes, i tillägg till allmänna symtom, observeras smärtor i nedre delen av ryggen och underlivet.

Med herpetic infektion i nervsystemet finns symptom på encefalit eller serös meningit, det finns även kramper och psykiska störningar.

I den viscerala variationen av herpesinfektion, påverkas inre organ. Manifestationer kan uppstå i form av:

Symtom på generaliserad herpes är många interna och yttre skador.

Diagnos av herpesinfektion

Eftersom blåsorutslag är som ett "visitkort" av herpesinfektion, är diagnosen lätt att lägga. Men i ett tidigt skede av sjukdomen kan denna sjukdom endast diagnostiseras efter att ha erhållit resultaten från laboratorietester. Det är vanligtvis nog att ta ett blodprov för virus och skrapa med sår. Viruset finns i urin, sperma eller saliv.

För att bestämma vilken graden av inblandning av inre organ, endoskopi krävs.

Det händer att symtomen på sjukdomen blir svagare vid varje återkommande manifestation av herpesinfektion, och det blir svårare att känna igen viruset. Klinisk forskning kommer att hjälpa, eftersom diagnosen är komplicerad.

Komplikationer av herpesinfektion manifesteras i bifogad sekundär mikroflora.

Behandling av herpetic infektion

Behandlingen bör utföras på ett komplicerat sätt beroende på sjukdomsform, varaktighet och svårighetsgrad. Vanligtvis ordinerar droger som direkt verkar på infektionspatogenen, och förbättrar kroppens immunitet. Lokal tillämpning:

Fortifierande medel visas också.