Guaita


San Marino refererar till de platser som många turister försöker besöka, kommer till denna lilla stat från hela världen. Dess särdrag är att den är omgiven på alla sidor av Italiens territorium. Den högsta punkten i detta land ligger på Mount Monte Titano , som stiger över havet över 750 meter. Berget har tre toppar, varav i mitten av seklet byggdes tre fästningstorn . Deras namn är Montale , Bröst och Guaita.

Vad är intressant om tornet?

Tornet i Guaita San Marino har ett annat namn - Prima Torre. Och det här är statens äldsta defensiva struktur. Det byggdes på 1100-talet och användes som ett fängelse, och sedan som en vakttorn. Också denna plats var en tillflykt där invånare kunde gömma sig från fiender.

Tornets betydelse säger sitt namn, som Prima Torre i översättning betyder "Det första tornet". Den första och verkligen ogenomträngliga. Fästningens särdrag är dess plats: det hänger över en otrolig klippa. Men det är inte allt: tornet är omgivet av väggar, som är upptagna i två ringar.

Och idag är fästningen i Guaita fortfarande den mest kända i San Marino . Trots att det byggdes på 10-talet. Sedan, ungefär från slutet av 15-talet, rekonstruerades tornet, och dess rekonstruktion varade i nästan tvåhundra år. Dess direkta syfte, fängelset, bevarades det fortfarande i 20-talet, fram till 1970. Det kan med rätta kallas en av världens äldsta fängelser.

Mecka för turister

Och även idag ser slottet Guaita i San Marino ganska skrämmande ut. Och om du vandrar genom den, är det en fullständig känsla att du var på medeltiden. Och bekräftelsen av detta kommer att vara stentrapparna, från vilka den kalla luften blåser, de små fönsterhålen och de trassliga labyrinterna i gångarna.

Men nu är Guaita känt som en populär plats för att besöka turister. Trots de branta stigningarna försöker man fortfarande att övervinna denna väg, eftersom man från och med höjden öppnar oförglömliga vyer för omgivningen. Med lätthet kan du överväga både San Marino och Italien. På toppen för turister skapade utmärkta observationsplattformar, vilket gör att du kan njuta av utsikten. Här är också ett av de många museerna i staten - Museet för San Marinos historia. En annan intressant egenskap i tornet Guaita är att på helgdagar från fästningsstugorna ges enstaka skott från gamla men ändå effektiva artilleripistoler.

Och då verkar det som att befolkningen i detta lilla men riktigt stolta land kommer att ha en medeltida rustning och ta defensiva positioner. Och fästningen igen, som i tusentals år, kommer att bidra till att bevara oberoende. Men medan allt är tyst, kommer lokalbefolkningen gärna mata dig med fantastisk pizza och sälja det mest utsökta vinet.

Guaita är den plats där du kan vandra länge, undersöka fängelseceller och trappor och beundra omgivningen och stå bredvid molnen.

Hur kommer man dit?

I San Marino finns det ingen egen flygplats, så det är värt att använda närmaste flygplatser. Rimini flygplats ligger 25 km från San Marino. Men du kan också flyga till Forli, Flonk eller Bologna, men det kommer att ta betydligt längre tid att komma dit.

Från Rimini till San Marino kör bussar dagligen och resan är cirka 45 minuter. Varje dag utför bussar minst 6 eller 8 flygningar. Den mest lämpliga platsen för plantering är parkering i Piazzale Calcigni (Piazzale delle Autocorriere).

Om du kommer med bil, då från Rimini till San Marino måste du gå på SS72 motorväg. Det finns ingen gränskontroll vid ingången till San Marino.