Glasbord

Funktionalitet, yttre överklagande, överensstämmelse med den valda stilen i ett interiör och en möjlighet att omvandla är viktiga kvaliteter av matsal och andra bord i vårt hus. Glasborden är väldigt vackra, dessutom ser de visuellt väldigt lätt ut och klarar inte helt utrymmet, vilket är särskilt viktigt i hus och lägenheter av små storlekar.

Bord för kök med glasplatta

Runda, ovala, rektangulära, kvadratiska glasbord i våra kök har dykt upp relativt nyligen. Men de lyckades vinna mycket popularitet. Detta förklaras inte bara av det vackra utseendet utan även av praktiska egenskaper.

Med en glasplatta är det mycket lätt att sopa bort smulor och annat skräp, ta bort smuts, tvätta olja, fett. Glas absorberar inte helt några ämnen och luktar, eftersom det inte finns några problem med att bry sig om det alls.

Var inte rädd att bordsskivan vid bordet är bräcklig - den är gjord av tjockt härdat glas, så det klarar stora belastningar.

Ett helt genomskinligt glasbord skapar en illusion av ledigt utrymme, och till och med tar det mycket utrymme, det stör inte visuellt, vilket har en positiv effekt på den övergripande situationen.

Om du inte bara vill ha ett transparent bord, men en mer intressant modell, kan du överväga att välja ett matt glasbord eller ett bord med en bild- eller fotoutskrift.

Glasbord i vardagsrummet

Det glidbara glasbordet för vardagsrummet är perfekt om rummet är gjord i en av de moderna stilerna. Du kan ta dina gäster till honom eller använda för familjen måltider.

I allmänhet är ett stort plus av glasbord - i sin exklusiva anpassning till alla inredningar. Samma modell på bordet kan se bra ut i en lägenhet med en ultramodern inredning och i ett klassiskt vardagsrum, om du kompletterar inredningen med en kristallkrona .

Den enda nackdelen - glaset, i motsats till trädet, gör inredningen lite kallare. Vilket är dock inte så viktigt, om du bor i ett varmt område - lite av svalhet kommer du definitivt inte att skada dig. Om du inte vill ha ett "kallt" rum, omger du bara glasbordet med "varma" inredningsdetaljer. Detta släpper ut kylan från glasbordet.

Glasbord för TV

Som ett stativ för TV kommer ett glas svart, vitt, transparent bord med kromdetaljer och olika kombinationer med andra material att se väldigt värdigt och modernt ut.

Dessa eleganta mönster är mycket bra för att uppfylla sina uppgifter. De har alla nödvändiga hyllor för teknik och tillbehör.

Hörnmodeller av glasbord för TV är också praktiska och ergonomiska. De sparar utrymme genom att ockupera tidigare oanvända hörn. Samtidigt, på grund av sin visuella lätthet, lockar de praktiskt taget inte uppmärksamhet och distraherar inte från att titta på tv.

Glas soffbord

Enig, huvudfunktionen hos ett soffbord är dekorativt. Glas i sin rena form eller i kombination med andra material i denna fråga är i en höjd. Tillverkare erbjuder fantastiskt vackra glasbord som passar perfekt in i vilken miljö som helst.

Viktlösa och otroligt eleganta, sådana möbler ökar visuellt rymden och blir ibland en del av den stilistiska kompositionen, som är speciellt karakteristisk för minimalismstilen .

På grund av det faktum att bordsskivan på soffbordet ofta inte har en stor funktionell belastning, kan det bli en bakgrund för intressanta designidéer. Till exempel mycket originella bord-akvarier eller bord-eldstäder.