Genital Candidiasis - Orsaker, Symptom, Behandling av sjukdom

En av de vanligaste gynekologiska sjukdomarna är genital candidiasis. Överträdelse är av infektiöst ursprung. Beakta sjukdomen mer detaljerat och belysa dess symptom, tecken, metoder för behandling och förebyggande.

Genital Candidiasis in Women

Candidiasis kännetecknas av skada på slidan och vagans slimhinna. I vardagen är det känt som "tröst". Genital candidiasis orsakas ofta av en jästliknande svamp - Candida albicans, som externt har en långsträckt, ovalliknande form. Kan bilda kedjor - psevdotsiteliy. Det är vanligt att referera till villkorligt patogena mikroorganismer - i en liten koncentration finns närvarande i mikrofloran och hos friska tjejer.

Pratar om hur vaginal candidiasis ser ut, vad som är uppenbart, läkarna noterar förekomsten av klåda och brinnande som en av de första tecknen. Samtidigt finns inga karaktäristiska symptom som föregår utvecklingen av sjukdomen. Ofta är utlösningsmekanismen hypotermi, förändringar i könsorganens miljö. För att få reda på, genomförs en omfattande undersökning.

Genital Candidiasis - Symptom

För att skilja genital candidiasis från andra gynekologiska sjukdomar kan var och en representativ för det svagare könet som tidigare behandlat en sådan överträdelse. Bland de viktigaste symptomen på candidiasis identifierar läkare:

 1. Stark, outhärdlig klåda i könsorganet . Det här fenomenet är så obehagligt för flickan att hon är i ständig sökning av medel för att bli av med det. Obehagliga känslor intensifieras på kvällen, på natten, bryter mot den vanliga dagliga rutinen.
 2. Utseende av vitaktig urladdning. Först är de oåtergivliga, har en flytande konsistens. Med utvecklingen av sjukdomen blir tjock, liknar den utåt kockost - de lämnar genitala organ med små flingor, blodproppar.
 3. Hyppig uppmaning att urinera. De noteras om candidiasen påverkas av urinvägarna, urinröret.

Vid undersökning i en gynekologisk stol, noterar doktorn:

Kronisk candidiasis hos kvinnor

Denna form av candidiasis observeras, som ett resultat av en långvarig brist på nödvändig behandling. Bland andra orsaker som orsakar kronisk genital candidiasis är det värt att notera:

 1. Bristande överensstämmelse med kost. Felaktig diet framkallar utvecklingen av tarmdysbios, som efterhand kan leda till candidiasis.
 2. Förlängt intag av antibakteriella läkemedel. Förändringen i dosering, multiplicitet, användbarhetstid för antibakteriella medel återspeglas i vaginalflora, vilket skapar förutsättningar för utveckling av candidiasis.
 3. Virala infektionssjukdomar i reproduktionssystemet gör inte utan att förändra pH i reproduktionssystemet. Detta leder till utvecklingen av villkorligt patogena mikroorganismer, orsakar vaginal candidiasis.
 4. Långvarig användning av hormonella läkemedel.
 5. Sexinfektioner.

De viktigaste skillnaderna mellan den kroniska formen av candidiasis och dess symtom är:

Kandidatsjukdomar hos kvinnor - orsaker

Läkare registrerar ofta när man undersöker candidiasis hos kvinnor, vars orsaker är olika. I huvudet på allt är minskningen av lokal immunitet, på grund av förekomsten av inflammatoriska smittsamma processer, icke-iakttagande av personlig hygien. Bland predisponeringsfaktorer för utveckling av genital candidiasis är det nödvändigt att namnge:

Behandling av könsorganisk candidiasis

Efter att ha etablerat genital candidiasis bestämmer läkare hur man ska behandla det baserat på resultaten av den diagnostiska undersökningen. Ta hänsyn till typen av patogen, läkemedlet är valt. För att eliminera genital candidiasis föreskrivs läkemedlet både lokalt och oralt vilket ökar effektiviteten av behandlingen. Varaktigheten, doserna, mottagningsfrekvensen bestäms beroende på graden av skada, svårighetsgraden av symtomen.

Behandling av candidiasis hos kvinnor - droger

Basen av terapi för candidiasis är antibakteriell. Bland dem är:

 1. Antibiotika i triazolserien. Dessa inkluderar Diflucan, Mycosyst, Flucostat, Fluconazol. Framställd i en standarddos på 150 mg. Denna koncentration av aktiv substans är tillräcklig för att snabbt stoppa tillväxten av patogener, för att avlägsna manifestationer. Efter en enda administrering av Fluconazol, återkommer genital candidiasis, symptomen försvinna nästan nästa dag. Det är värt att komma ihåg att du måste återanvända efter 5 dagar.
 2. Makrolider - Natamycin, Pimafucin. Ha ett brett utbud av aktiviteter. De appliceras i form av tabletter, salvor. Kursens varaktighet är 10 dagar.
 3. Polyen antibakteriella medel - Levorin, Nystatin. Långtidsbehandling krävs, 7-10 dagar.
 4. Kombinerade preparat - Polizinaks, Terzhinan. Används ofta. Förutom antibakteriell har antiinflammatorisk effekt (Terzhinan), minska svullnad, minska ömhet och klåda.

Förutom antibiotika behandlas vaginal candidiasis hos kvinnor med lokala droger:

Behandling av candidiasis med folkmedicin för kvinnor

Läkare diagnostiserar ofta candidiasis hos kvinnor vars hembehandling är tillåten. Samtidigt används beprövade recept av traditionell medicin. Bland de effektiva är det värt att notera:

 1. Avkok av kamilleblommor. 1 tesked sätts till 200 ml kokande vatten, det insisteras i 30 minuter, som används för att tvätta 2-3 gånger om dagen, tills symptomen försvinner.
 2. Broth celandine. 1 tesked torkade örter bryggde ett glas kokande vatten, insisterar. De externa könsorganen behandlas 3-5 gånger om dagen i en vecka.
 3. En lösning av bakpulver. 1 matsked per 1 liter kokt vatten. Du kan lägga till 1 tesked jod. Douchering sker i ett horisontellt läge i 15 minuter. Totalt krävs 3-5 rutiner.

Vaginal candidiasis vid graviditet

Sjukdom är inte ovanlig under graviditeten. Pratar om vad som orsakar tröst hos gravida kvinnor, läkarna uppmärksammar följande faktorer:

Ofta blir gravid med candidiasis under 1 och 3 trimestern. I detta fall är den terapeutiska processen ett komplext problem. På grund av otillåtligheten att använda ett visst antal antibakteriella medel börjar behandlingen med 14 veckor. I detta fall är det möjligt att helt eliminera den negativa effekten av droger på fostret. Samtidigt används lokala antibakteriella läkemedel.

Tröst under graviditeten - behandling

Vid behandling av candidiasis hos gravida kvinnor använder följande läkemedel:

Populär i damer i stället för att använda folkmekanismer för tröst. Under denna period är det tillåtet att använda dem endast när de är överenskomna med läkare. Bland de effektiva recepten:

 1. Douching med tea tree oil med calendula. En liten spruta fylls med 1 tesked guldfärg och 1-2 droppar tet tillkommer. 7 dagar används, utförs proceduren över natten.
 2. Blommor av guldfärg, bark av en ek - ta i lika stora proportioner, förbereda ett avkok. Lösningen används för bad. Genomföra 7-10 procedurer.
 3. För 1 del av timjan blandas ekbark, guldsmycke, oregano, 2 delar spårgräs och 3 nässlor. 2 msk blandning häll i en gryta, sätt 3-4 koppar kokande vatten, koka i 7 minuter. Filtrera, kyla, använd för bevattning av könsorganen 2-3 gånger om dagen, 5-8 dagar.

Förebyggande av candidiasis hos kvinnor

Sjukdoms candidiasis är lättare att förhindra än att engagera sig i dess terapi. Profylax av tröst förutsätter: