Furunkulos - orsaker och behandling av sjukdomen på bättre sätt

Om du ignorerar furunkulos, orsakerna och behandlingen som är välkända för läkare, kan du provocera allvarliga komplikationer med hälsan. Denna patologi är hänförlig till inflammatoriska hudsjukdomar med karakteristiska purulenta neurotiska utbrott.

Vad är furunkulos?

Ett inflammerat furuncle är en abscess som bildas runt hårfollikeln på kroppen. När sjukdomen utvecklas blir vävnaderna kring bildningen inflammerad och bildar en smärtsam komprimering, på vilken det finns ett "huvud" genom vilket pus kommer ut. Enligt statistiken är män och barn oftare smittade med furunkulos, och detta kan signalera en minskad immunitet just nu. Steg av furuncle utveckling:

 1. Uppkomsten av inflammation, nära follikeln, infiltreras släpps, vävnaderna är ont och smärtsamma.
 2. Inom inflammationsområdet finns en klump, vävnaderna sväller, huden blir röd, sträckt, suppuration och nekros av vävnader börjar, en fistel bildas.
 3. Efter öppnandet av furuncle övre del utsöndras pus, efter flera dagar uppträder en purulent stam också.
 4. Efter rodens utgång går inflammationen till en nedgång, sårläkning börjar, ofta med bildandet av ett ärr.

Läkare särskiljer flera stadier av furunkulos sjukdom, orsakerna och behandlingen av patologi beror på den medicinska slutsatsen som gjorts. Furunkulosstadierna:

 1. Ljus - koka, visas 1-2 gånger om året, åtföljs inte av en gemensam inflammation och berusning.
 2. Genomsnittlig - återkommande sjukdom 3-5 gånger om året, utslag flera gånger, det är en svag förgiftning.
 3. Svåra utslag är närvarande hela tiden, som berusning.

Orsaksmedel av furunkulos

Den orsakande agenten Staphylococcus furunculosis kan provocera med medföljande faktorer. Dessa är:

Är furunkulos smittsam?

Furunkulos sjukdom provoceras av två typer av stafylokocker aureus - gyllene och epidermala. Den andra typen av mikroorganismer orsakar suppuration när den träffar ytan av huden i sina djupa lager. Bärare av stafylokocker är omkring 75% av mänskligheten, därför förekommer överföringen av mikroorganismer ständigt, men för sjukdomsutvecklingen är det nödvändigt att infektionen är i gynnsamma förhållanden - till en organism med försvagad immunitet, olika sjukdomar.

Vad är farlig furunkulos?

Enstaka manifestationer av furunkulos, även om det är obehagligt, men inte farligt. Efter en kompetent behandling kan sjukdomen aldrig upprepas igen. Mer farligt är den återkommande furunkulosen, som ofta orsakar olika komplikationer. Mycket allvarligt är furunkulosan som påverkar ansiktet (speciellt i området runt näsan) - på grund av det stora antalet kapillärer sprider infektionen genom hela kroppen. Farliga komplikationer av furunkulos:

Symtom på komplikationer vid furunkulos:

Furunkulos - Orsaker

Staphylococcus aureus går in i skikten av huden genom såret eller självständigt, löser bindevävnaden. Mycket gynnsam för bakterier är fet hud det perfekta avelsmediet. Inflammation börjar nära hårfollikeln, efter 2-3 dagar går det i ett purulent stadium med bildandet av en stav i follikeln - ett av tecken på sjukdomen. Efter follikel genombrott eller kirurgiskt ingrepp, avlägsnas stången, tillsammans med purulenta massor. Dålig rengöring av såret leder till att patienten utvecklar kronisk furunkulos.

Furunkulos - behandling

Trött på långvariga återfall, frågas en person en allvarlig fråga, hur man behandlar furunkulos. För att undvika sepsis och andra komplikationer kan kokan inte pressas ut, den bör mogna och spränga på egen hand, medan vissa regler måste följas. Om furunkulos diagnostiseras utförs behandling hemma enligt följande rekommendationer:

 1. Så lite som möjligt för att blöta området som påverkas av kokar, bör bad endast användas med tillsats av desinfektionsmedel, till exempel kaliumpermanganat.
 2. Torka av huden med antiseptika - salicylalkohol, furacilin, speciellt - platser för sår och skador.
 3. Dagligen byter underkläder och oftare vilar sängen, efter tvätt måste det strykas.
 4. Ät balanserad, var särskilt uppmärksam på det tillräckliga intaget av proteiner och vitaminer som är nödvändiga för hudregenerering.

Furunkulos - behandling, beredningar

När en person diagnostiseras med furunkulos bestäms skälen och behandlingen av en läkare, alla medicinska rekommendationer bör noggrant observeras. Behandling av furunkulos med antibiotika är nödvändig vid allvarlig sjukdom och frekventa återfall, men läkaren måste ordinera medicinen, eftersom han bara vet vilka läkemedel som är känsliga och okänsliga för stafylokocker i den region där patienten lever.

Former av antibiotika som används för furunkulos är tabletter, intramuskulära eller intravenösa injektioner. Behandlingstid - 10 dagar. Vilka antibiotika ordineras för furunkulos:

Salva för furunkulos

Behandling av koka utföres nästan alltid med hjälp av salvor som effektivt förstör den patogena mikrofloran, lindrar inflammation och påskyndar läkning av såret. Vid inflammationstiden för snabbare mognad av koka appliceras det på det:

Efter att ha brutit koka är det nödvändigt att desinficera såret med ett externt antiseptiskt medel:

För sug av pus och desinfektion av sår gäller:

Vitaminer för furunkulos

Att svara på frågan om hur man bota furunkulos i ett allvarligt stadium utan att använda vitaminer och immunostimulanter är omöjligt. Eftersom sjukdomen återkommer med immunitetens fall måste allvarliga läkemedel för att stärka kroppens försvar, såsom immunoglobulin, ordineras av en läkare. Moderna multivitaminkomplex med sjuk furunkulos bör tas ständigt, vitaminerna A, C, E och PP är särskilt viktiga.

Furunkulos - folkmekanismer

För att undvika komplikationer utförs folkbehandling av furunkulos endast som hjälpmedel - för att lindra smärta och inflammation samt att fylla bristen på vissa element. Inuti med furunkulos tas:

Komprimera för sårläkning utan ärr

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Lös upp tabletten i vatten.
 2. Mätta bomullsplattan med en lösning och applicera på det helande såret i 20-30 minuter 2 gånger om dagen.

Hemsalva för att lindra inflammation och smärta

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Värm oljan, tillsätt det skivade vaxet med konstant omrörning. När vaxet löser sig - är salvan klar.
 2. Applicera salva på koka på bomullsplattan, ersätt läkemedlet 2 gånger om dagen.

Vitlök komprimeras för avlägsnande av inflammation och desinfektion

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. En liten remsa av bomullsduk suger med olja, lägg krossad vitlök och rulla remsan 1-2 gånger.
 2. Applicera en kompress till koka och linda den. Håll i 15-20 minuter. Applicera komprimera 2 gånger om dagen.

Förebyggande av furunkulos

Orsaker till furunkulos och behandling av denna sjukdom - denna information är inte nödvändig om det är dags att delta i förebyggande. Furunkulos i ansiktet och andra delar av kroppen kan förebyggas genom att observera de grundläggande hygienreglerna och undvika superkylning. Dessutom, med en tendens till furunkulos, är det nödvändigt att stärka kroppens skyddande egenskaper, övervaka blodsockernivån och förhindra utvecklingen av diabetes, för att avstå från dåliga vanor.