Fruktbuskar till trädgården

Ingen trädgård kan kallas fullständigt övervägd om den saknar fruktbuskar. Faktum är, vilken sorts trädgård kan vara utan gult-gula kärnbär, vitaminer eller väldiga saftiga hallon ? Om vilka fruktbuskar som är värda att plantera i landet talar vi idag.

Bästa fruktbuskar till trädgården

Så, du har blivit en glad ägare till ett sommarboende och börjar planera dina ägodelar. Vilka frukt- och bärbuskar måste nödvändigtvis vara i landet? Självklart beror mycket på personliga preferenser och hur mycket fritid det är att ta hand om landet. Men vi rekommenderar ändå att hitta ett hörn för följande växter i trädgården:

  1. Hallon. Läckra och vansinnigt användbara hallon har en viktig funktion - det kan växa och bära frukt under lång tid utan mänsklig intervention. Dessutom växer hallon snabbt nog, så om några år kan du bli ägare till en smart hallon.
  2. Krusbär. Skivhållaren för innehållet av vitaminer och spårämnen, bärbär bär stolt hedersnavnet "nordliga druvor". Gåsbär har dock tillräckligt lång livslängd och tolererar enkelt alla naturens vagarier, så att de i många år blir en vitaminutsmyckning av trädgården.
  3. Vinbär. Det spelar ingen roll vilken typ av vinbär du föredrar - rött eller svart, det är så användbart och gott att i trädgården är det nödvändigt att fördela den äldsta platsen.
  4. Berberis. Självklart, med denna buske måste du tinka lite, men ha planterat den på platsen kan du "döda två fåglar med en sten" - få en vacker häck och läckra aromatiska bär.

Kompatibilitet av fruktträd och buskar i trädgården

När du planerar att plantera, glöm inte om fruktträd och träds förenlighet i trädgården. Till exempel planteras äppelträdet i närheten av hallon, så att de skyddar varandra mot sjukdomar. Men krusbär, svarta vinbär, körsbär och hallon bör placeras på något avstånd från varandra.