Fluditik för barn - viktiga regler för antagning

Fluidit för barn är ett mukolytiskt medel. Det vill säga ett läkemedel är avsett att bekämpa hostan. Kompositionens aktiva komponenter späd ut den alltför viskösa hemligheten, som samlas i bronkierna, och sputumet är troligare att lämna kroppen. Dessutom hjälper Fluiditek till att eliminera inflammation och stärker immunförsvaret.

Fluidit - komposition

I dag kan du hitta två huvudtyper av sirap. Fluderik för barn 2% och 5%. Den senare är målad i en ljusgrön färg med en brunaktig nyans och har en karamell smak. Ett 2 procent läkemedel är apelsin och banan-smakad. Fonderna är avsedda för barn, eftersom de ser bra ut, och smaken är väldigt trevlig. Sirap Fluidit i kompositionen har en huvudsaklig aktiv substans - karbocystein. Bland läkemedlets hjälpkomponenter:

Fluidit - indikationer för användning

Läkemedlet har en grundläggande indikation - hosta. För att bekämpa det, föreskrivs Fluidite för barn för sjukdomar av infektiös och inflammatorisk natur som uppträder både i övre och nedre luftvägarna:

Bland annat är host sirap Fluidite effektiv för otit, rinit, sinusit adenoider och många andra åkommor som påverkar nasofarynx. Även om verktyget anses harmlöst är det alltid nödvändigt att alltid rådgöra med läkaren. Ibland rekommenderas läkemedlet före proceduren för bronkoskopi eller bronkografi. Vid användning av Fluidit sirap från host parallellt med antibakteriella läkemedel, kommer den att förbättra den terapeutiska effekten av den senare och påskynda återhämtningen.

Fljuditik - vid vilken hosta tar man för barn?

Effekten av läkemedlet beror på aktiveringen av enzymcellarna i slemhinnan, som normaliserar förhållandet mellan sialomuciner i bronkial utsöndring, kraftöverföring. Efter en minskning av viskositeten börjar mucus att expectorera och lätt går ut i luftvägarna. Att veta detta, att tänka på vilken hosta Fluidite hjälper, är inte nödvändigt - från torr. Användningen av det med starkt sputum är olämpligt.

Fluidit - biverkningar hos barn

Om du följer alla regler för att ta drogen Fluidite, kommer biverkningar inte att visas, men du behöver fortfarande veta vad de kan vara. Bland de biverkningar är följande:

Fluidit - kontraindikationer

Medlet fungerar försiktigt, och det passar nästan alla. Men med alla varningar är det viktigt att veta innan behandlingen påbörjas. Fljudit sirap för barn kan inte användas för allergi mot minst en komponent i produktens sammansättning. Med försiktighet bör läkemedlet vara med inflammation i blåsan. Det är också nödvändigt att ge Fluitechik försiktigt till barn i upp till ett år. Det är inte tillrådligt att behandla sirap med barn som sitter på en strikt lågkolhydrat diet som föreskriver saltbegränsning.

Hur tar man Fluidite för barn?

Läkemedlet är avsett för internt bruk. Sirap är behaglig för smaken, därför bör mottagandet av dess problem inte uppstå. Före behandlingens början är det nödvändigt att samråda med en specialist och ange alla funktioner för att ta läkemedlet. Detta kommer att bidra till att undvika många negativa reaktioner och förhindra förekomsten av biverkningar och komplikationer. Syrup Fluditik-applikationen kräver inte mycket lång tid. Den genomsnittliga behandlingstiden är i regel 5 dagar, men den kan variera beroende på sjukdomens komplexitet och patientens tillstånd.

Fluderik - dosering för barn

Den nödvändiga effektiva mängden läkemedel väljs individuellt för varje barn av en specialist. Oberoende dospåse - i denna form kan läkemedlet endast tas av barn över 15 år - och hostningssirap Fljudītek för barn är starkt avskräckt från att ordinera barnläkare. I de flesta fall, ge ett botemedel 2 till 3 gånger om dagen.

Principen att använda ett sådant läkemedel som en sirap för barn Mjöl, varierar något beroende på patientens ålder, men du bör alltid komma ihåg att per kilo av barnets vikt inte ska vara mer än 30 mg läkemedel:

  1. Barn från en månad till två år har rätt till en tesked av en medicin en eller två gånger om dagen.
  2. Från 2 till 5 år: en tesked två gånger om dagen.
  3. Ett barn äldre än 5 år kan ges en tesked av substans tre gånger: morgon, eftermiddag och kväll.

Fluderik - före eller efter att ha ätit

Funktioner för att ta läkemedlet är också mycket viktiga att överväga när mucolytisk behandling. Strikta förhållanden, som sådana, existerar inte. Barnens Flavish kan vara berusad både före och efter måltiden. Det viktigaste som föräldrarna måste komma ihåg när de behandlar behandlingen av ett barn är att intervallet mellan användningen av läkemedlet och måltiden måste vara minst två timmar. Annars kan behandlingen vara ineffektiv.

Om, fem dagar efter att Fluidit sirap började ta en torr hosta hos ett barn, går symptomen inte bort, det är bäst att konsultera en specialist. Läkaren kommer att ersätta läkemedlet eller justera doseringen. Om hostkramper har gått i en till två dagar efter starten av behandlingen, kan du inte sluta ta läkemedlet. Problemet kan dessutom återkomma i en mer allvarlig form.

Fluidit - analoger för barn

Detta läkemedel är till en överkomlig prisklass och har etablerat sig som ett effektivt verktyg som hjälper operativt och harmlöst. På grund av denna sirap är lämplig för nästan alla små patienter, men det kan alltid finnas undantag. Vissa föräldrar måste leta efter läkemedlet Fljudítik-analoger. Det finns det av olika anledningar, men det viktigaste är att hitta ett alternativ till medicinen är inte svårt.

Sortimentet av moderna mukolytiska medel ser imponerande ut. Apotek erbjuder olika analoger av Fluiditeka. Alla är bra, men köpet av någon av dem ska vara överens med behandlingsläkaren. Substituten med en liknande aktiv ingrediens är populära:

Analoga läkemedel som kan tas för astma, bihåleinflammation, rinit, trakeit och andra sjukdomar är följande: