Fish cocks - innehåll och omsorg, enkla tips för nybörjare för innehåll

Cockerelens labyrintfisk, underhåll och vård som kräver korrekt uppmärksamhet, antal över 70 arter. Deras hemland är Sydostasien, men de kan leva och föröka sig hemma perfekt om vissa regler följs.

Hur bryr du sig om fisk stekt?

Cockerelns fisk, underhåll och vård som tar tid, behöver inte en stor tank, en person kommer att må bra i en tre-liters burk. Men det är bättre att välja en rymligare behållare för innehåll, helst om det är en rektangulär tank. Det rekommenderas inte att hålla mer än en man i ett fartyg - det kommer ofta att vara slagsmål med kroppsskador som ett resultat mellan dem.

Typer av fiskfisk

Olika arter av fisk skiljer sig i form av finen. De mest populära sorterna av stekfisk för att hålla i ett akvarium är:

Färgen på männen är uppdelad i följande typer:

Fish cockerel - vad ska du mata?

Akvariefiskar av cockerel, underhåll och vård som kräver kontroll över fetma, så överfeeding är farligt för dem. Foder dina husdjur 1-2 gånger om dagen, men samma mängd mat bör hällas, hur många fiskar kan äta på 15 minuter. Om du häller mer än nödvändigt, ska resterande mat omedelbart avlägsnas från akvariet, annars kan fisken övermätta.

Mat för stekt män kan vara:

 1. Levande - zooplankton, blodmask, tubule, artemia, daphnia, regnmaskar.
 2. Fryst - samma som levande mat, men lagras i frysen.
 3. Torrflingor eller granuler, skapade speciellt för män.

Under vården för att undvika problem med matsmältningssystemet är det bättre att föredra att leva och frusna foder - de är bättre smälta och de är svårare att överfiska fiskar av män. Torrfiskmat kan användas som ett alternativ, till exempel vid avgång för användning av en automatisk matare, är den inte särskilt användbar som grundmat.

Fish cockerel - vattentemperatur

För att skapa goda förutsättningar för djurens utveckling och liv är det viktigt att veta vilken temperatur av vattnet ska bibehållas för att hålla fisken i cockerelen. Den optimala temperaturen för innehållet är 24-28 ° C. Vatten ska filtreras, och för att förebygga sjukdomar är det bättre att lägga till ett speciellt salt, vilket är lätt att hitta i alla djuraffärer. Luftning av vatten är inte obligatorisk för labyrintfisk, men förekomsten av ett bra filter är nödvändigt.

Hur många liv lever en cockerel groda?

Vid efterlevnad av alla regler för underhåll och lämnande, livslängden för en cockerels fiskar i ett akvarium - inte mindre än 3 år. Men tyvärr kan många nybörjare akvarister inte skapa bra förutsättningar för att odla husdjur, och dessa fiskar är benägna för vissa svamp- och bakteriesjukdomar som, om de inte erkänns, förstör hela akvariet.

Fish Cockerel - Kompatibilitet med andra fiskar

Fiskar av cockerels anses vara nyckfulla, underhållet och lämningen kan ge mycket problem, och en av de stora frågorna är deras kompatibilitet med andra typer av fiskar. För att undvika fientlighet i hushållsbehållaren bör du först och främst skapa behagliga villkor för att hålla - för en cockerel bör det finnas 5 liter vatten, om volymen är mindre, ökar sannolikheten för krig.

Med vilken fisken i cockerellen samexisterar, är det:

Fish Cockerel - Reproduktion

Till reproduktionen av cockerelns fiskar, vars underhåll och vård har utförts av alla regler, är klart i åldern 3-4 månader. Att skilja kvinnor från män är väldigt enkelt: män är större och ljusa, med långa fenor. Hos kvinnor är fena korta, och huvudets tecken är en vit speckle i närheten av anusen, som redan tydligt kan särskiljas i reproduktiv ålder. Under gyning blir män mycket aggressiva, så det rekommenderas inte att hålla flera pojkar i samma behållare - ofta strider man i döden.

Hur fåglar fiskens fiskar?

Uppfödning av stekfisk äger rum i en separat tank - ett speciellt gytning sker, ett akvarium med en volym på ca 7 liter, som måste vara utrustad med små växter och skyddshyllor för honan. Vattnets temperatur bör ökas med 2-3 grader, vilket stimulerar gytning. Hur multiplicerar manns yngel hemma? Före gyningen konstrueras kvinnans buk avsevärt, den här mannen konstruerar nu ett bo på luftbubblor som är fästade med saliv.

Då börjar äktenskapsspelen, som kan vara från flera timmar till flera dagar, och kvinnan besöker det uppställda boet där hon lägger ägg, och hanen befrukar och pressar den in i boet. I genomsnitt, för en roar, kan hanen lägga sig från 100 till 300 ägg. Efter gytperioden expanderar hanen kvinnan och tar hand om avkomman.

Hanen plockar upp de fallna äggen från botten och fixar det i boet, sedan följer larverna i olika riktningar och returnerar dem till deras plats. Men hanens vård av avkomman slutar vid det ögonblick då larverna blir yngel. Föräldrarnas instinkt försvinner helt och om det inte planteras i tid, kan det äta barnen. Under denna period kan steken redan ta hand om sig själva och behöver inte längre vårdomsorg.

Malchi cockerel - från ägg till fisk

Medan de är ägg och larver behöver de inte ägg i mat, men i det ögonblick då hanen kastas från småbarnen, har de länge upphört att vara ägg och bli yngel, kan självständigt hitta mat och äta, och det är just nu viktigt att veta vad man ska mata fisken tuppar. I en tidig ålder ska barn föras infusoria, lite senare - små larver av Artemia. När fisken blir äldre kan du använda speciell stek för stek.

Det finns en viktigare punkt, okunskap som kan förstöra alla avkommor. Labyrintorgan hos män uppträder inte på en gång, men endast vid två års ålder. Därför, från det ögonblick som yngeln lämnar boet måste akvariet beläggas ständigt och effektivt. Ungefär i samma ålder, när ett labyrintorgan visas, blir fisken relativt stor, och de kan släppas från ryttaren och hållas i ett gemensamt akvarium.

Fish Cockerel - Sjukdomar

Tyvärr är det ofta en situation, särskilt för nybörjare akvarister, när en liten groda är sjuk, vad ska man göra i det här fallet? Till att börja med är det viktigt att avgöra vilken sjukdom det finns i ditt akvarium. De flesta sjukdomar behandlas lätt, och fisken återhämtar sig helt om du uppmärksammar ditt tillstånd i god tid och vidtar lämpliga åtgärder.

Fish Cockerel - Sjukdomar och behandling

Vad är cockerens fiskar? På grund av bristande överensstämmelse med reglerna för underhåll och vård, får infektionen i vattnet, står akvarister ofta inför sådana sjukdomar:

 1. Fin svamp. Svans och fenor faller ner och blir som om de är brända i kanterna. För behandling desinficeras behållaren, patienterna behandlas med levomycitinbad.
 2. Vattendroppen. Det är lätt att bestämma genom uppblåsthet och utsöndring, som om det är insvept i transparent slem. I de tidiga stadierna behandlas det med tetracyklin, i senare skeden är det inte längre möjligt att hjälpa fisken.
 3. Oodinioz. Tyvärr är symtomen på denna sjukdom i de tidiga stadierna nästan omöjliga att se. På fiskens kropp syns ett utslag, som liknar den gyllene sanden - det här är det enda symptomet som kan märkas. För behandling använda antibiotikum bicillin-5, hjälper en svag saltlösning i akvariet eller tillsatsen av te.
 4. Ich. Detta är den vanligaste sjukdomen i akvariefisk , känd som "manga", som kan erkännas av vita fläckar på sidan av fisken. För att bota, bör fisken planteras från ett gemensamt akvarium, lite salt bör läggas till vattnet. Sjukdomen behandlas med sådana läkemedel som Kontraktal, Kostapur och deras analoger.

Fisk äter inte cockerel

Detta beteende kan vara både en variant av normen och ett alarmerande symptom. Möjliga anledningar till att en liten fisk inte äter mycket fisk:

Hur länge fisken vägrar att äta är av stor betydelse. Till exempel, när du anpassar eller efter stress, kan fisken inte äta upp till tre dagar. Om mer tid har gått, och cockerelen fortfarande är likgiltig för mat, bör orsaken ses efter djupare. Om du inte ser uppenbara skador eller symtom på sjukdomen, kan du, om du ändrar vattnet och desinficera akvariet, skaffa ordentlig vård.

Varför ligger fiskhane på botten av akvariet?

Detta skrämmer många, särskilt början akvarister, men rusar inte för att få panik - det betyder inte nödvändigtvis att fisken från cockerelen blir sjuk om den ligger på botten. Det finns flera möjliga orsaker till detta beteende:

 1. Stress. Om du bara lägger en fisk i ett akvarium, och det ligger på botten, talar det om stress. Du behöver inte göra någonting, bara ge henne tid att vänja sig på det.
 2. Övergödning. Kanske hade hanen ätit upp, hans mage blev för tung och fisken sjönk till botten. Ett sådant tillstånd kan vara farligt, det är viktigt att övervaka mängden hälld mat.
 3. Skada. Om, efter aktiva spel, hanen har fallit till botten är chansen att han skadades.
 4. Smutsigt vatten. Om vattnet har blivit smutsigt, känns det bättre på botten av fisken.