Engelska Toy Terrier

Om du behöver en hängivna, intelligenta, kärleksfulla barn, lekfulla och snälla husdjur, så är hunden av rasen av engelsk leksak terrier (Manchester toy terrier) det bästa alternativet! Bland de många obestridliga fördelarna finns det bara en nackdel: Engelska Toy Terriers är så starka att kunna knyta till sin älskade mästare, att alla andra helt enkelt upphör att existera för dem.

Den engelska Toy Terriers är en miniatyrkopia av Manchester Terriers, som tidigare har blivit kända för Pied Pipers utmärkta färdigheter. Den senare har redan kommit från svarta tanade grova ullterrier. Den fantastiska uthålligheten hos engelska leksakterriärer kom till dem från Greyhounds och Whippets. Ursprungligen i England kallades den här rasen Manchester Toy Terrier, och senare - svart och tan terrier. Endast 1962 i den engelska kennelklubben erkände officiellt rasen av hundar English Toy Terrier.

I Ryssland berodde dessa hundar på mode på engelska styrmän. De ryska adelsmännen anlitade goda lärare för sina uppvuxna barn, inte bara regeringsmän, utan även smågrabbiga valpar från den engelska leksakterriären som inte behövde någon speciell vård, fungerade som mästare som utmärkta följeslagare.

Rasbeskrivning

En allmän beskrivning av rasen av engelska Toy Terriers är att dessa små djur har extraordinär charm, kärlek, entusiasm, känslighet, lojalitet. Ofta har representanterna för denna ras en utmärkt stark hälsa, de bryr sig inte om hundarna, det finns ingen obehaglig lukt och tikar är ganska lätta att välja.

Enligt utdrag ur standarden på denna ras är den engelska leksakssterren en hund med en harmonisk konstitution, muskulös, elegant och liten. Engelska leksak-terrier har samtidigt karaktären och temperamentet hos en typisk terrier. Färgen på dessa husdjur är svart och solbränna. Det är kombinationen av färgen på ebenholts- och gyllene kastanjscorches, som inte blandar, gör dessa terrier eleganta. Huvudet är smalt i hundar, med en liten platt skalle, lång och kilformad. Kinderna har inte en uttalad lättnad, men under ögonen är hundens nosparti välfylld. Svansen vid basen är något tjock, och mot slutet är den smalare. En svans tuckad upp anses vara en nackdel.

En vuxen engelsk leksak terrier väger 2,6 till 3,6 kg, och dess höjd vid bröstet är 25-30 centimeter.

Innehållet i leksaksterret

En anspråkslös liten hund som lätt kan anpassa sig till stadslivet, förutsatt att det går lång tid och utan ledning att gå med henne. För att husdjurets päls ska kasta en hälsosam glans, räcker det med att rengöra det en gång om dagen med en borste och släta gummit med en mitten. Förresten, samma effekt garanteras till dig om hunden får en tesked vegetabilisk olja eller fiskolja varje vecka. Omsorg för en engelsk leksakssterrier i regnigt väder är något annorlunda. Efter att ha gått i regnet ska ullen torkas med en handduk och torkas med en hårtork, så att en viss lukt inte dyker upp. På vintern är det bättre för ett husdjur att bära en varm filt eller en skräddarsydd övergripande .

Den dagliga normen för foder till den engelska leksakterriären är inte mer än hälften av standarddieten. Från tid till annan kan blandningen ersättas med finhackat och lättkokt kött, som måste blandas med kex. Det råa magra köttet i leksaks terrierens ration är undantaget. Som med andra husdjur borde dricks alltid vara tillgänglig.