Fernandina Island


Ön Fernandina är den yngste i Galapagos skärgård och den tredje i storlek. Dess område förändras ständigt, eftersom vulkanaktiviteten fortfarande är mycket aktiv. I genomsnitt är det cirka 642 km2 och sup2. I centrum ligger vulkanen La Cumbre. Den sista gången utbröt han 2009.

Öns natur

Öns högsta punkt är toppen av vulkanen. Höjden är cirka en och en halv kilometer (1 476 m). Kalderaens storlek är imponerande - ca 6,5 ​​kilometer i diameter och 350 meter djupgående. På botten av sjön finns en sjö. Situationen bredvid vulkanen är instabil, när som helst kan det finnas en utsläpp av svavel, så i denna del av ön är turister inte tillåtna.

Det finns nästan ingen vegetation. Detta beror på seismisk aktivitet och frekventa utbrott. Jord har inte tid att dyka upp här. Visst är kusten täckt med mangrover. Långt från vulkanen kan man möta ganska vackra laurelbuskar, han lyckas överleva under extrema förhållanden.

På ön Fernandina finns halvön Punto Espinosa. Den är bebodd av sjölejon, leguaner, flyglösa skarvar, pingviner och pelikaner.

Vad kan jag se?

På ön finns 2 vandringsleder. En på mangrover. Följ guiden, glöm inte att titta runt. I tjockarna lever marina leguaner, och själva vägen är väldigt pittoresk. Den andra - till lavafälten. Här växer ingenting utom för en lavakaktus, och det kan bara ta några år under sådana förhållanden. Fryst lava på många ställen är tunn och ömtålig, det är obehagligt att gå längs den. Denna väg leder resenärer till mangrover. Om du kommer till ön i början av året ser du hur iguanerna bo här. I slutet av vägen finns en koloni av sjölejon. Närliggande flygande nässkalvar.

Att åka på en utflykt till ön Fernandina behöver du utan barn. Lokala förhållanden är tillräckligt stora och lämpar sig endast för vuxna.