Euphorbia - hemvård

Euphorbia är en unik saftig blomma, fick sitt namn på grund av den vitliga giftiga saften, som sticker ut när stammen är skuren. På grund av dekorativiteten växer många odlare med glädje på sina fönsterplattor. Så vi ska prata om egenskaperna för vård av mjölk (ett annat namn euphorbia) hemma.

Euphorbia - grunden för vård

Placera potten med växten bättre på en plats med utspridd solljus, så att brännskadorna inte syns på bladen. Men om vi nämner vården av mjölk från Tirukalli , ett mycket högt husdjur, så tolererar det perfekt direkt solljus. Gillar inte alla slags utkast till utkast och kall luft.

Om vi ​​pratar om lufttemperaturen i rummet, är det optimalt för att suga passar bekvämt + 18 + 20 ⁰і. På sommaren är det bättre att ta en kruka med en växt utomhus i skuggan.

Separat är det nödvändigt att säga om en sådan viktig aspekt av vård, som vattning. På våren och sommaren, när blomman är i den aktiva vegetationsfasen, vattnas potten rikligt och, självklart, regelbundet. Och använd vatten är permanent. Förresten, om vård av mjölk är triangulär hemma på sommaren, kommer att innehålla riklig vattning, växter tillväxten kommer att förändras nästan före våra ögon. Så perfekt reagerar han på en tillräcklig mängd vatten. På vintern minskar vattningen.

Dessutom, vid varmt väder, för att skydda mot övertorkning innebär vård av blommespurren att man sprutar den ovan markerade delen. De älskar dessa succulenter, när den vårdande ägaren avlägsnar det ackumulerade dammet från tid till annan. Men för detta hygieniska förfarande är det bättre att använda en mjuk pensel istället för en trasa.

Att bry sig om mjölk hemma var full, du bör inte glömma att mata. I den aktiva tillväxtfasen introduceras komplexa gödningsmedel två gånger i månaden. Förresten är något gödselmedel för kaktus lämpligt för mjölkning.

Euphorbia - transplantation och reproduktion

Transplantation i en ny kruka görs vart tredje år. För sugande är en primer lämplig för succulenter eller kaktus. Det viktigaste är att inte glömma dräneringsskiktet .

Om vi ​​pratar om reproduktion, är det under normala förhållanden effektivt att använda endast sticklingar. På våren skär växten stjälken, som lämnas i 2-3 dagar i ett varmt rum. Detta är nödvändigt för uppkomsten av mjölkjuice. Därefter behandlas skäret med träkol och rotas i våt sand. Du kan också släppa skaftet i en behållare med vatten, nedsänka den med ¼.