Engelska Springer Spaniel

England är känt för många jaktraser, men det finns en av dem, som anses vara den äldsta. Vissa forskare tror att förfäderna till dessa hundar kom till öarna även med de gamla romarna. Deras utseende har givetvis förändrats lite under århundradena, men även nu antas en strålande förfader skissera. På gamla canvaser finns det ofta vackra djur som har karakteristiska brun-svarta fläckar som har blivit typiska för springer-spaniels.

Standard Springer Spaniel

I urvalsprocessen använde engelska hunduppfödare många hundraser, men man tror att de tog antika Norfolk som grund för denna ras. Dessa hundar var något mer massiva och mer som setters. Engelska försökte inte bara göra sina hundar vackra, utan också att förbättra sina jaktkvaliteter. I kullen fanns både stora valpar och små. I slutet av 1800-talet var spanjorerna officiellt uppdelade i raser, och de som vägde mer än 13 kilo betraktades som sprinklers. Slutligen registrerades denna ras i England och godkände standarden endast 1902 år.

För Cocker Spaniels är sprinklerna större i storlek, ca 51 cm höga. De har inte så stora öron, och de har aldrig en jacka av samma färg. Hundarna av denna ras är kompakta och proportionella proportionerade, och de betraktades alltid som de bästa jägarna. Djur har starka, muskulösa tassar som gör att de kan vara väldigt snabba och aktiva. Om du tar alla spaniels, har sprinters bland dem de högsta benen. Skallen av dessa djur är medelstor, i något avrundad storlek, och dessa hundar har mycket starka käkar, med en saxbit. Deras kropp är jämnt täckt med en tjock, inte grov, jämn yta av brunröd med vit eller svart och vit färg.

Springer Spaniens karaktär

Fans av dessa hundar noterar att de inte tolererar en brutal eller grym inställning mot dem. Först då kommer du att få från honom vad som krävs för dig på jakt, promenad eller tävling. I rörelsen är de okontrollerbara i sin önskan att flyga hela vägen, men sprinklersna arbetar samtidigt mycket elegant. Även med utländska människor beter sig hundar av denna ras väldigt fast, men till ägaren är de uteslutande hängivna. Smart, lugn, balanserad, du kan till och med säga intelligenta springer spaniels, kan vara för dig en underbar husdjurshund.

De är mycket uppskattade av jägare, eftersom sprinklers inte är rädda för pistolskott och vet hur man noggrant studerar terrängen och ökar gömningsspelet. Hundtroféer tas utomordentligt noga, du kan inte vara rädd att de kommer att riva upp det för mycket med sina tänder. Om du behöver hoppa i vattnet, kommer dessa hundar att klättra dit utan tvekan, oavsett den snabba strömmen. Alla dessa utmärkta kvaliteter fixades som ett resultat av ett långt urval, när huvudvikt läggdes på hundens lydnad och hängivenhet till sin herre.

Ta hand om Springer Spaniel

Du kan behålla sådana smarta hundar i lägenheten, men du måste förstå att du behöver en konstant fysisk belastning för det. Om du är för upptagen och inte kan gå henne två gånger om dagen, så kommer hon att drabbas mycket. Tja, när ägaren gillar att jogga eller göra andra sporter, får du en bra snabb följeslagare själv. Annars riskerar ägaren att hans husdjur snabbt blir tjockt och blir en fläckig och klumpig respekt. Dessa djur bidrar enkelt till träning, och vanligtvis har människor inte problem när de går med en välvuxen hund.

För att ditt husdjur såg väl preparerade måste du regelbundet kamma det och tvätta det, klippa ut ullen på tassarna mellan dynorna. Om du bor i ett privat hus, behöver du inte klippa klorna av de engelska springer Spanierna, de själva kommer att slita av under gången. Men det finns inget sådant utrymme i lägenheterna, och de måste skäras minst en gång i månaden. Det är lätt att ta hand om dessa husdjur, det är bara att alla enkla förfaranden måste utföras systematiskt och noggrant. Då kommer de att se bra ut och svara dig med deras hängivenhet och kärlek.