Salva Ilon

Ilons antiseptiska salva används i dermatologi för att lindra inflammation, desinficera det drabbade området och förbättra blodtillförseln till mikrofloran. Ilons komposition omfattar terpentinolja, lerkterpentin och eteriska oljor av eukalyptus, rosmarin, timjan och bivax. Dessa substanser hjälper till att mogna abscessen och rita pus, som ligger på platsen för inflammation.

Indikationer och kontraindikationer för användning av salva

Dermatologer rekommenderar att man använder Ilons salva för behandling av lokala purulenta hudsjukdomar, såsom:

Fördelarna med denna antiinflammatoriska salva är:

Applicera dock inte läkemedlet på personer med svår känslighet för eteriska oljor eller andra komponenter som utgör smaken. Det är oönskade att använda salvan under graviditet och amning.

Instruktioner för användning av Ilon salva

Preparatet i form av en salva appliceras rikligt på den inflammerade huden. Övre delen av det drabbade området är täckt med ett sterilt bandage av gasväv eller bakteriedödande gips. Förbandet kan ändras var 12: e timme. Behandlingsförloppet beror på sjukdomsförloppet.

Analoger av Ilon salva

Efter att ha hört en läkare kan du ersätta Ilons salva med en av dess analoger, särskilt eftersom listan är ganska omfattande. Vi noterar de mest populära icke-hormonella drogerna.

Liniment balsamisk eller salva Vishnevsky

Salva Vishnevsky används i dermatologisk praxis och kirurgi i många årtionden. Läkemedlet behandlar perfekt pyoinflammatoriska processer, inklusive trophic sår, brännskador, förfrysning. Kostnaden för linjebalsam är nästan 10 gånger mindre än Ilons salva.

Kutasept

Läkemedelsbehandling Kutasept används för mindre skador, bakteriella och svampinfektioner. Priset på läkemedlet är jämförbart med Ilona.

myristamid

Vid behandling av purulenta sår visade sig Miristad vara den mest effektiva vid ytliga och djupa brännskador, mykoser, candidamycos och andra hudskador. Drogen med ett brett användningsområde kostar ungefär hälften så mycket som Ilon.