Daglig uttag med timer

Ett uttag med timer är bra eftersom det möjliggör automatisk avstängning / koppling av vissa elektriska apparater. Från timerens typ beror det på vilket tidsintervall du kan programmera detta uttag - för en dag eller en vecka. Ett dagligt uttag med en timer, som namnet antyder, är programmerad för en dag.

Varianter av uttag med en timer

Det finns två typer av sådana anordningar - mekaniska och elektroniska. Den första är lättare att använda, eftersom bara klockan är ansvarig för timeroperationen. På och av tiden i dem ställs in genom att trycka på eller bläddra i sektorerna runt ratten.

Elektroniska uttag, till skillnad från mekaniska uttag, har många program för att slå på och stänga av enheter, dessutom har de en inbyggd närvarofunktion som slår av och på ljuset och därigenom simulerar närvaron av värdar i huset.

Mekaniska tidtagare i 220 V uttaget är endast dagliga. I dem fungerar programmet lika mycket varje dag. Medan en digital timer i uttaget kan vara både dagligen och veckovis.

Elektroniskt dagligt uttag med en timer gör att du kan ställa in olika program för sitt arbete. Köpet av en så dyrare modell är emellertid inte helt möjlig, eftersom mekanisk i princip inte kommer att vara dålig för att klara samma uppgifter. Men om du behöver ett veckouttag med en timer, så är den digitala modellen självklart väldigt användbar för dig. Dessutom existerar inte mekaniska veckovisare helt enkelt.

Fördelar med uttag med timer

Användningen av uttag med en timer är svår att överskatta. Så, ordentligt programmerad rosett, en timme innan du kommer hem kommer att slå på uppvärmningen av huset, se till att akvariet lyser i ägarens tillfälliga frånvaro, simulera närvaron av människor och skrämma potentiella inbrottstjuvar.

Daglig uttag kan slå på belysningen framför huset med mörkets början, stäng av alla bortglömda elektriska apparater, t.ex. strykjärn och vattenkokare. Allt du behöver göra är att installera programmet, sätt in kontakten i nätverket, anslut den nödvändiga elektriska apparaten till den, sätt på den och kontrollera att den inställda tiden är korrekt.