Courgettes - växande och grooming

Fördelarna med kucchini är kända väldigt mycket, men det viktigaste är att zucchini:

Utgående från allt detta blir det klart varför många bönder ger sin tid till denna grönsak, växer zucchini i landet.

Agrotechnics av ​​odling av grönsaksmärvor

För att få en bra skörd av courgett behöver du veta allt om att växa och ta hand om dem, från de allra första stegen.

Fröberedning

De första stegen som måste vidtas för att få en bra skörd är att förbereda fröerna. Under 2-3 dagar suga frön i vilken beredd lösning som helst:

Efter denna tid måste frön tas bort och sköljas med rent vatten. Efter det är nödvändigt att täcka frön med en fuktig trasa och i 2-3 dagar sätta på en varm plats, utan att glömma att regelbundet blöta tyget. Alla dessa enkla åtgärder hjälper dig att få bra och starka skott för att odla zucchini från frön.

Växande plantor

Många föredrar att ta emot tidiga skördar, före växande plantor. Om du tillhör antalet sådana människor, vet du att att plantera zucchini på plantor bör börja från 15-15 april eller från och med 1-5 mars. För att göra detta behöver du:

När plantorna är 20-25 dagar gamla kan du plantera den på det öppna marken. I det här fallet, glöm inte att innan värmen börjar, är det nödvändigt att täcka den unga courgetten med folie. Det är alla hemligheter att odla zucchini plantor.

Odling från frön

Du kan också omedelbart plantera zucchini frön i jorden, utan att slösa tid på plantor. I det här fallet kommer landningsnumren att vara mest framgångsrika från 10-25 maj. Växtfrön i brunnar belägna på ett avstånd av 90 cm från varandra. Innan du planterar frön, måste marken hällas med varmt vatten (35 ° C) och ströms med torr jord från toppen. För säkerheten kan du sätta 2 frön i varje brunn, men om båda växer, transplanteras den andra bäst till en annan plats ungefär en vecka efter spiring. Och förstå inte isoleringen och lägg till en andra film om det behövs. Top dressing och dess villkor är desamma som i växande plantor.

Planterar zucchini och bryr sig om dem

Efter plantering av zucchini på det öppna marken , kommer de att kräva särskild vård, som kommer att bestå av följande åtgärder:

  1. Film från sängarna bör bara tas bort när du bestämt tror att det inte blir någon nattfris.
  2. Vattning bör ske regelbundet, medan vatten måste hällas under roten så att löven inte blir våta. Kom ihåg huvudregeln: före blomningen vatten vi en gång i veckan, efter - var tredje dag. Observera att vattnet för vattning av courgetterna ska vara varmt, annars kommer ruttning inte att undvikas.
  3. För att inte skada kucchiniens rötter, som ligger nära ytan, kasta inte marken runt växterna.

Nu är du väl bekant med tekniken för att odla zucchini, vi hoppas att tack vare det blir din skörd rik och frisk.