Chakra för nybörjare

Om du bestämmer dig för att hantera energicentraler, som i många avseenden är viktiga för vår energi och hälsa, borde vi förstå att denna fråga är mycket omfattande. Det är bäst att studera det från böcker - inklusive boken av Pond David "Chakras for Beginners". Den grundläggande informationen om chakran kan dock hittas just nu, från den här artikeln.

Chakra för nybörjare

Chakras är energikällor som ligger längs ryggraden. Var och en ansvarar för hur specifika organ och system i människokroppen fungerar. För att vara hälsosam och energisk är det viktigt att hålla alla dina chakra öppna och outvecklade. Det är sant att den övre, den sjunde chakran i detta fall inte beaktas: dess öppning ges till några, främst ascetics, yogamästare.

Det moderna konceptet framgår av texterna av Paduka-pancak och Shat-chakra-nirupana, som översatte Woodruff till "Serpent Power". Teorin om chakran kom till oss från hinduismen och bygger på påståendet att energin i Kundalini liv strömmar från botten uppåt. Det är för hennes fria rörlighet, som människors hälsa beror på, och det är nödvändigt att arbeta med upplysningen av energikällor, för om det finns hinder på vägen, kommer hon inte att kunna behålla den mänskliga energin på rätt nivå.

Med vilken chakra ska man börja?

För att börja arbeta med chakras behöver du alltid från botten av dem och sedan konsekvent röra sig uppåt - det här låter dig öppna alla och frigöra energi från kundalini. Tänk på deras namn och sekvens:

Muldahara

Den första Muldahara chakraen, den lägsta, ligger i perineum, nära basen av ryggraden bredvid könsorganen. Ansvarig för excretionsfunktionen.

Svadhisthana

Den andra chakran i Swadhistan ligger mellan naveln och toppen av benet, vanligtvis två fingrar under naveln. Ansvarig för könsorganen.

Manipur

Den tredje chakran i Manipur ligger exakt i solar plexus, ansvarig för vital energi, "Jag" av mannen.

anahata

Den fjärde Anahata chakran ligger i mitten av båren. Hon är ansvarig för hjärtat och ömma chuvsta.

Vishudha

Den femte Vishuddha-chakran ligger i halsområdet. Han är ansvarig för halsens hälsa, struphuvudet och fri kreativitet.

Ajna eller det tredje ögat

Ajna-chakran är centrerad mellan ögonbrynen. Ansvarig för clairvoyance, pacification.

Manipura

Sahasrara chakra ligger i parietalområdet. Det här är den högsta anslutningen till den gudomliga, som inte är tillgänglig för alla.

Uppge chakran ska vara sekventiell, från botten till toppen. I framtiden bör de fyllas med energi i samma ordning.

Chakras för nybörjare - ackumulering av energi

För att öppna chakran eller fylla den med energi, kan du använda enkla tekniker för meditation. Arbetstid med en chakra är cirka 15-20 minuter.

  1. Acceptera lotuspositionen eller annan lämplig position för dig.
  2. Koppla av varje muskel.
  3. Andas djupt, andas in och utandas lika långsamt och lugnt. För bekvämligheten kan du andas in för 4-8 konton och andas också för 4-8 konton.
  4. När detta andetag är lätt för dig, försök att avlägsna luckorna mellan inandning och utandning. Detta är tekniken för kontinuerlig andning. Använd dig själv att andas så under meditation.
  5. Koncentrera sig på höger chakra (första gången är nödvändigtvis den nedre, Muldahara).
  6. Föreställ dig henne, rikta hennes inre blick mot henne, försök att känna det som något påtagligt.
  7. När tiden kommer kommer du att känna en stickning, värme, kyla, kittlande eller annan fysisk känsla på chakraområdet.

Trä tills du känner chakran. Vissa människor tar 5 minuter på detta, andra har 5 veckor av daglig meditation. Avtäck alla dina chakras och stödja dem med meditationer - det här kommer att ge dig andlig och fysisk hälsa.