Infraröd lampa

Infrarödlampor i bred förbrukning har dykt upp relativt nyligen, med förtroende som har blivit populär på olika sfärer i livet. De används i värmare , torktumlare, medicintekniska produkter, det finns även infraröda lampor för terrariet .

Infraröd lampor för uppvärmning

Värmare baserade på infraröda lampor är kompakta ekonomiska i elförbrukningen, de värmer upp rummet snabbt. Principen för driften av en sådan värmare är inte att värma luften, men att överföra värmeenergi till de omgivande föremålen, som lampan riktas mot. Om du skickar värmaren till dig själv kommer värmen att känna sig nästan omedelbart.

Ytterligare fördelar med infraröda värmare är att de inte torkar luft och inte brinner syre.

Infraröda lampor för värmare kommer i flera former, beroende på ljusvågens våglängd:

Infraröd lampa för behandling

På apotek kan du ibland hitta infraröda lampor avsedda för hemfototerapi. Behandling sker med hjälp av utgående ljusstrålar, som har en botande effekt.

Fördelen med en infraröd lampa är att IR-strålningen vid exponering för huden förbättrar blodcirkulationen i detta område. I vävnaderna accelereras metabolismen, vilket medför att det allmänna tillståndet för människors hälsa förbättras. Du kan använda lampan för komplex terapi för olika sjukdomar.

Varför använda en medicinsk infraröd lampa:

  1. Behandling av förkylning åtföljd av rinit, tonsillit, otit. Helt effektivt klarar av sjukdomar i näsan, öronen och halsen.
  2. Lindra smärta i musklerna. Strålarna värmer upp problemområdet noggrant och bidrar till att eliminera obehagliga smärtsamma känslor. Förfarandet brukar variera 20-30 minuter, om detta inte orsakar rodnad i huden och andra obehagliga känslor.
  3. Behandling av leder. Smärta i lederna är mycket vanligt, särskilt i ålderdom. Med artrit och andra liknande sjukdomar är det lämpligt att använda IR-lampor tillsammans med resten av behandlingen. Värme som kommer från lampan, lindrar spasmer i musklerna, normaliserar blodflödet, normaliserar blodcirkulationen.
  4. Minskat blodtryck. Människor som är benägna att frekventa tryckförhöjningar, infraröda lampor bidrar till att minska risken för kranskärlssjukdom, hypertensiv kris, ateroskleros.

Kontraindikationer för användning av infraröda lampor

Trots de utmärkta terapeutiska egenskaperna är IR-lampor kontraindicerade vid vissa sjukdomar och tillstånd. Så, du kan inte använda den om en person har onkologisk sjukdom, purulent inflammation, tuberkulos.

Dessutom rekommenderas det inte att använda det under graviditeten. Det är också oönskat att behandlas med en infraröd lampa om det finns hjärt- eller lunginsufficiens.

Lampan är absolut kontraindikativ under mottagning av hormoner, cytostatika, immunmodulatorer.

För att utesluta lampans negativa påverkan på kroppen är det bättre att genomgå ett test innan du börjar använda det och rådfråga din läkare.