Bröst i graviditet

Det är ingen hemlighet att förändringar i bröstkörteln fungerar som det första tecknet på att en kvinna har födt ett nytt liv under hennes hjärta. Och det är hormonell omstrukturering av kroppen av det rättvisa könet, leder till att bröstet under graviditeten ökar.

Hur förändras bröstet i de tidiga stadierna av graviditeten?

Som regel observeras bröstbyte under graviditeten nästan från de första dagarna. Dessutom kan det finnas känslor av ömhet. Överkänslighet utvecklas. Färgen på areola och bröstvårtor kan förändras. Ofta när bröstet sväller under graviditeten visar det ett uttalat nätverk av venösa kärl.

Ofta, på grund av den accelererande tillväxten av bröstkörtlar under graviditeten, visas streckmärken på bröstet. Det observeras under de första tio veckorna från början av graviditeten och då närmare födseln. Ibland ökar brösten under graviditeten flera gånger och om huden inte har tillräcklig elasticitet - sträckmärken på bröstet under graviditeten är oundvikliga. Dock kan situationen korrigeras genom att använda speciella krämer så snart bröstet börjar klia.

Utsläpp från bröstet under graviditeten

Kvinnor visar sällan oro när bröstförstoring uppträder under graviditeten, och inser att detta är en naturlig process. Men, ofta rädd, märker utsläpp från bröstvårtor.

Men oroa dig inte. Dessa utsöndringar är det första modermjölkmjölk. Det är en söt, vattnig vätska, något gul i färg. Första kolostrumet från bröstet under graviditeten är ganska tätt. Ju närmare födseln blir desto mjukare blir det.

Kolostrummet börjar producera av bröstkörteln från början av graviditetens andra trimester. Men med stimulering under sex eller massage kan utsläpp från bröstet under graviditeten börja tidigare. Ofta är utsöndringar frånvarande fram till födseln. Efter den sjätte månaden av graviditeten kan en orenhet av blod ses i urladdningen. Vanligtvis uppstår de på grund av den ökade produktionen av prolaktin, som är ansvarig för brösttillverkningen under laktationsperioden och oxytocin, som bidrar till bildningen av mjölk.

Och ändå är det bättre att konsultera en mammolog för att utesluta möjligheten att utveckla bröstsjukdomar. Förresten ska du inte försöka uttrycka från bröstkammarens utsöndringsvätska.

Hur man räddar bröst under graviditeten?

Att bröstet fortsätter att se attraktivt efter graviditet och förlossning är att man måste följa några rekommendationer.

  1. Få en bh, väl stödja det svullna bröstet, men inte klämma det. Den mest lämpliga kommer att vara en modell utan gropar, på breda band, med en fästelement på baksidan, med vilken du kan justera volymen. Optimal linne kan köpas på apoteket.
  2. Daglig kontrastdusch med mild massage tvättduk tillåter att härda bröstet. Massage i cirkelrörelse, utan att röra nipplarna.
  3. Under barnets utfodring på bröstvårtorna bildas ofta sprickor, så att bröstvårtans hud bör stärkas. För detta är kontrastduschen perfekt. Ofta finns tips för att stärka bröstvårtor, som att gnugga dem med en tandborste eller massage med en handduk. Tro inte på allt du hör. Grov stimulering av bröstvårtor kan orsaka livmoderkontraktioner.
  4. Kämpa med streckmärken på huden hjälper till speciella krämer.

Om under graviditeten blir ett bröst större än ett annat, producerar detta bröst mer kolostrum. Dessutom, även under puberteten, växer brösten ojämnt. Det finns inget hemskt. Efter att ha slutat laktationen, kommer brösten åter till normal igen.