Vaskulär åderförkalkning

Överträdelsen av ämnesomsättningen i kroppen, och särskilt fettmetabolism, är orsaken till att en sådan sjukdom uppträder som ateroskleros. Orsaken till denna sjukdom är feta plack på väggarna i blodkärlen, som uppträder på grund av ökat kolesterol i blodet. Med kroppens normala funktion är kolesterol närvarande i blodet och ligger i dynamisk jämvikt med ett annat ämne som ingår i fettlecitinet. Orsaken till en ökning av andelen kolesterol kan vara överdriven konsumtion av feta livsmedel, stress, felaktig användning av sköldkörteln eller könkörtlarna. Med tiden börjar omkring plack på kärlväggen att växa bindväv och kalk bildas - detta är kärlens ateroskleros. När kolesterolplakor förstörs följs blodplättar på den skadade ytan, vilket leder till blodproppar i kärlen.

Förebyggande av åderförkalkning av kärl innefattar upphörande med rökning, avlägsnande av övervikt, om någon, överensstämmelse med kosten, och måste också undvikas stress och eventuellt psykiskt obehag.

Symtom på sjukdomen är smärta i det drabbade området. Om du lider av ateroskleros av kärlets kärl, kommer smärtan att vara i vänster sida av bröstet, pressa, dra. När benens kärl påverkas, kommer du att börja uppleva obehagliga känslor efter att ha gått eller på annat sätt laddar nedre extremiteterna. Störning av blodtillförsel till hjärnan kan orsaka distraktion, dåligt minne. Exakt diagnos kan utföras av en specialist genom ett biokemiskt blodprov.

Behandling av vaskulär ateroskleros

När man bestämmer hur man behandlar kärlskleroskleros kan du välja läkemedels- och icke-medicinska metoder. Förutom användningen av droger i kampen mot denna sjukdom kommer att hjälpa till att träna, eliminera övervikt, en speciell diet och en lugn livsstil utan stressiga situationer. Fysisk aktivitet och balanserad näring kombinerad med en hälsosam livsstil minskar risken för att utveckla kärlsjukdomar avsevärt.

Om allt detsamma sjukdomen redan går framåt, är det nödvändigt att utföra behandling med hjälp av mediciner, och vid behov kirurgisk ingrepp. Det finns ett antal vissa läkemedel som kan sänka kolesterolhalten i blodet, de kan utse en läkare. Självbehandling utan att konsultera en specialist kan bara skada din hälsa. I den moderna världen använder läkare kirurgiska metoder för att förbättra blodflödet genom de kärl som drabbats av ateroskleros.

Ateroskleros Diet

Den viktigaste uppgiften hos kosten är inte så mycket begränsningen av kolesterolintag i kroppen, som återställandet av den korrekta lipidmetabolismen. Basen av kosten är reducerad kalori mat, fraktionerad mat (5-6 gånger om dagen), lossningsdagar. Om du är ägare till extra pounds, så mycket som möjligt äta frukt och grönsaker. Pektin hämmar absorptionen av kolesterol, och fiber förbättrar tarmarnas funktion. En stor fördel är fiskolja, fisk och skaldjur, ägg och stugaost. Ett undantag till menyn är ALLT stekt, såväl som animaliska fetter. Koka, simma, baka, men stek inte.

Att observera en diet, träna och kontrollera din vikt, kan du undvika sådana hemska följder av ateroskleros, som hjärtattacker och stroke. Att ta hand om sin hälsa i ungdomen ger en stor chans att hålla den fram till ålderdom.