10 nooks på planeten, vilken teknisk utveckling har kringgått festen

Det verkar som om utvecklingen på sådana platser har upphört för flera århundraden sedan och inte planerar att gå vidare framöver.

Den moderna mannen representerar inte längre livet utan tekniska och sociala framsteg, men i öknen, liksom i täta djungler lever fortfarande människor som observerar millenära tullar och leder deras förfäders sätt att leva.

1. Nya Guinea, Khuli-stammen

Khuli stammen är en av de mest färgstarka och många företrädare för de papuanska nationaliteterna, de talar om 150 tusen människor. Trots det faktum att representanterna för denna stam är ganska sällskapliga och öppet kontakta turister, lever de fortfarande i cirkeln av sina tullar, klanhierarkin och planerar inte ens att förverkliga civilisationens moderna välsignelser.

2. Västafrika, Dogon stammen

Enligt de funna artefakterna är Dogonas ålder minst 700 år gammal. På den tiden betraktades dessa stammar som utvecklade och till och med bekanta med astronomi, som rockklippningarna visar. Idag står evangelierna i evolutionär utveckling stilla och lever av ritualdanser före turister, säljer masker och fladdermus, som anses vara en afrodisiakum i det området.

3. Nya Guinea, stammen Chimbu

Om dessa stammar blev kända endast under 80-talet av det tjugonde århundradet, eftersom de bor i tät djungel, där ingen tidigare gjorde. Deras livsstil har inte förändrats sedan stenåldern, och inträdet i civilisationslivet var mycket problematiskt. Globaliseringen tvingar dock papuanerna att flytta till städer och gå med i den civiliserade världen. Men stammen motsätter sig allt nytt från omvärlden och försöker behålla sin livsstil och traditioner i oförändrad form.

4. Ryska federationen, nenkerna

På halvön Yamal (översatt som "världens ände") finns unika människor. Här når den träskiga terrängen och frosten nivån på -50 på vintern, men de levande människorna i Nenza ändrar inte sina traditioner och sitt sätt att leva i många århundraden. Detta hjälper dem att överleva i svåra förhållanden. Olyckligtvis är de i dag förtryckta och hotade, så att säga, genom "utrotningen", genom att förändra klimatförhållandena och aktivt arbeta för att utveckla insättningar och extrahera naturgasinsättningar.

5. Nya Guinea, Asaro stam

Asaro-stammen Papuans kallas också "lera människor", eftersom deras hud och hår är utsmyckade med lera och lera, och deras hemska lermaskar är kända långt ifrån stammen. Legenden säger att folket i den här stammen flydde från fiendens attack i floden Asaro, och när de kom i skymningen kom de ut ur vattnet, fienderna blev rädda och trodde att dessa var spöken, eftersom flyktingens kroppar smeddes med flodmudder. I denna form började Asaras folk leva på sina länder och skapade hemska masker för att skrämma andra fiender. Deras livsform är också oförändrat genom århundradena.

6. Namibia, Himba stam

Detta unika folk bor i norra delen av Namibia. Himbas stam anses vara en av de äldsta, vilket leder till en semi-nomadisk livsstil. Men trots torka och många krig var deras livsstil, livsstil och traditioner nästan oförändrade. Och strukturen hos deras stam och traditionella tullar skapas så att det är möjligt att överleva i extrema naturliga förhållanden.

7. Mongoliet, de mongoliska kazacherna

Detta semi-nomadiska folk bor i bergen och dalarna i västra Mongoliet. Han följer fortfarande sina föregångares kult, tror på andar och olika övernaturliga krafter.

8. Kongo, Pygmies

Stammarna av pygmierna lever från antiken i norra delen av republiken Kongo. De kallar sig "bayak". Deras territorium är en djungel, bara här har de inget tryck och ingen förtryck. De bor i en skog i hyddor, som för många århundraden sedan. Täta och ogenomträngliga tjocktar i djungeln som de känner som sina fem fingrar, eftersom detta är deras hem.

9. Sydafrika, zulu folket

Det här är en stor etnisk grupp, så det är svårt att namnge stammen av dessa papuaner. Antalet Zulus är cirka 10 miljoner, men de bor huvudsakligen i provinsen KwaZulu-Natal i Sydafrika. Och bara några få av sina företrädare flyttade för att bo i en civiliserad värld - till närliggande mer ekonomiskt och socialt utvecklade provinser. Denna stam kan kallas mer utvecklad än resten, de förlorade fortfarande många traditioner, och formen av kläder och liv innehåller element av modernitet. Emellertid var uttrycket av känslor i rituella danser och kostymer oförändrad. Detta är vad de är glada att visa för turister.

10. Sydafrika, Bushmen stammen

Bushman i översättning från holländare betyder "skogsman", men trots detta bor bosmännen i ökenområdena Namibia och Sydafrika, liksom i angränsande områden i Angola, Botswana och till och med Tanzania. Deras nummer når 75 tusen personer.

Bushmen, liksom många andra aboriginska stammar, hedrar sina gamla traditioner och gör inte globala förändringar i deras sätt att leva. Här extraheras jämn eld, som i stenåldern, genom att gnugga torrt trä.