15 delar av kroppen som kan försvinna i framtiden

Människokroppen är helt iboende. Men, som Charles Darwin hävdade, har kroppen absolut värdelösa och oanvända delar som personen har arvat under utvecklingens gång.

Naturligtvis kan sådana uttalanden utmanas, men fakta är en envis sak. Och vi föreslår att du bekantar dig med några av dem. Kanske i framtiden kommer dessa delar av kroppen att försvinna helt och hållet.

1. Hår på kroppen

Våra ögonbryn skyddar våra ögon mot svett. Och för män spelar ögonbrynen en viktig roll för att locka upp motsatsen till det motsatta hittills. När det gäller resten av håret på människokroppen, är deras funktionella betydelse inte bekräftad, och de spelar faktiskt ingen roll.

2. Paranasal sinus

De paranasala bihålorna är håligheter med hål i ansiktsdelen av skallen. Bihåls viktigaste funktion är att minska ansiktsbenens vikt och skapa en resonans i ljudets uttalande.

3. Externa öronmuskler

Vissa djur, som kaniner och hundar, kan flytta öronen med en anatomisk struktur. Personen har också liknande muskler, som i själva verket inte bär någon funktion i sig.

4. Visdomständer

Tidigare hade folk tygat växter för att få tillräckligt med kalorier för kroppen. Idag använder endast 5% av människor oanvända visdomständer, vilket oftast medför obehag och problem.

5. Halsribben

En uppsättning cervikala revben är en medfödd anomali i cervico-thoracic regionen i form av ytterligare revben, som förekommer i 1% av världens befolkning. Mest troligt var en speciell egenskap för en person från reptiler. Mycket ofta orsakar en sådan anomali olika hälsoproblem, oftast med nerver och artärer.

6. Den långa palmmuskeln

Den långa palmmuskeln sträcker sig från armbågen till handleden och är frånvarande i 11% av folket. Vissa forskare tror att bristen på denna muskel påverkar infångningskraften och begränsar omfattningen av mänsklig aktivitet. Faktum är att en sådan teori inte bevisas och endast är ett antagande.

7. Mänens bröstvårtor

Män och kvinnor har bröstvårtor, eftersom barnet är könlöst under utveckling av fostret i livmodern i de tidiga stadierna. Därför har män och kvinnor bröstvårtor. Men på grund av bristen på den nödvändiga nivån av prolaktin för att stimulera laktation kan inte producera mjölk.

8. Muskler lyfter hår

Dessa små muskler, som ligger bakom håret på människokroppen (förutom bara håret på hakan och puben), reagerar på förändringen i det omgivande klimatet, vilket orsakar "gåsskinn" med hår som sticker uppåt. En sådan reflex gick till en man från djur som inte bara kunde reglera kroppstemperaturen, men också "borstning med raseri".

9. Appendicit

Detta smala muskelrör, tillägget av cecum, tjänade som ett speciellt område för uppslutning av cellulosa när den mänskliga kosten bestod av mer växtmaterial än animaliskt protein.

10. Trettonde revben

Våra närmaste släktingar - djur, schimpanser och gorillor - har en extra uppsättning revben. De flesta har vanligtvis 12 par revben, även om 8% av vuxna har ett trettonde par.

11. Toes

Forskare har funnit att människor är vana att gå och balansera mer längs mittlinjen i benen. Idag använder många människor storågen för balansering, förskjutning av mitten av balans inuti. Det betyder att en man är van att lita på fotens tår för att bibehålla kroppens balans. Det är sant att folk nyligen betalar mindre uppmärksamhet åt detta. Om denna trend fortsätter, behöver en person inte fingrar på benen alls.

12. Svansbenet

Svansbenet kallas också svansens svansdel, som personen förlorade under utvecklingen. Däggdjur använder svansen för balans och kommunikation - människor behöver inte en coccyx.

13. Det tredje ögonlocket

En vanlig förfader till fåglar och djur kan ha ett membran som skyddar ögonen. En man har bara en del av det tredje århundradet i ögonets inre hörn.

14. Darwins tuberkel

Ett litet tuberkul på kröken hos öronen förekommer ibland hos människor. Darwinov bugorok kom till man och några arter av apor från primitiva primater och däggdjur med en spetsig form av öron. Poängen är resten av denna form av örat.

15. Subclavian muskel

En liten avlång muskel ligger under axeln från den första ribben till kragebenet. Den subklaviska muskeln skulle vara användbar för mannen om vi fortfarande gick på alla fyra. Någon har inte sådana muskler, men någon kan skryta ett helt par på båda sidor av kroppen.