Бумагопластика: мастер-класс

Det är känt att papper är det mest universella och tillgängliga materialet, från vilket man kan skapa något för sig själv med egna händer. Metoderna för att arbeta med papper är otroliga. En av dem är pappers-plast. Detta är namnet på konstnärlig modellering på planet av tredimensionella kompositioner eller tredimensionella skulpturer, som skapas på grund av pappersens hög plasticitet, det är lätt att komma ihåg formen. Det är förresten inte något nytt, men något som mammor eller en dagislärare lär hemma. Dessa är volymhantverk av pappersplast, skapad i form av blommor, träd, fisk, djur, fåglar, frukter, förpackningar, arkitektoniska och geometriska element.

Tekniker inom tekniken för papper-plast är många: limning, skärning, skärning, vikning, veckning, vikning, förstyvning. Ganska en typ av papper-plast är quilling och origami.

Vi rekommenderar att du försöker göra hantverk i tekniken för pappers-plast för nybörjare. Detta är inte svårt, men fascinerande.

Bumagoplastics med egna händer: nödvändiga material

För arbete, förbered det som vanligtvis är i varje hus, nämligen:

Бумагопластика: мастер-класс

Så om allt av ovanstående är tillgängligt för dig kan du börja skapa hantverk. För nybörjare, vi föreslår att göra blommor i tekniken av papper-plast. Det använder några traditionella tekniker, men för nybörjare, och det är tillräckligt. En bukett blommor som erbjuds för att göra är lätt att göra både för en vuxen och ett barn.

  1. Från pappret skär vi ut tre identiska rutor med en sida på 10 cm. Det här är den första tekniken för pappers-plastskärning, det vill säga klippa ut papper från en viss form.
  2. Vi fäster dem tillsammans med en häftapparat i hörnen.
  3. På toppen torget med en penna runt hörnen, och sedan börja representera en spiral.
  4. Var uppmärksam på att avståndet mellan spolarna är minst 2 cm.
  5. Efter det, längs hela spiralytan, rita med de penna de långsträckta elementen, som i framtiden kommer att behöva klippas ut.
  6. Och här är den andra metoden för pappers-plast-formskärning, som består i att ge pappersämnen en speciell form på grund av olika storlekar och slitsar. I det här fallet skär vi med en brevpapper knivar ut alla långsträckta element som ritats med en penna.
  7. Därefter skär vi rutorna längs spiralens linjer och skärer nödvändigtvis hörnen.
  8. Som ett resultat kommer vi att få tre helt identiska ämnen.
  9. Från dessa figurer med en tandpetare eller spett måste du göra tre rosor. För att göra detta slingas en spiral försiktigt runt slutet av tandpetaren, som börjar med ytterkanten.
  10. Låt oss nu göra broschyrer för blommor. Från pappret behöver du skära en rektangel med sidorna 10 och 16 cm. Figuren viks längs långsidan i halva.
  11. På övre sidan borde du dra en shamrock. Sedan, i det vikta papperet, fäst häftaren så att det inte påverkar mönstret.
  12. Vi börjar skära ut bladen. Med en brevpapper knivar vi fram venerna och skär ut mönstret längs konturen med sax.
  13. När blommorna och bladen är klara, är det bara att skapa en bas för buketten. Klipp ut en rektangel med sidor 9cm och 16cm.
  14. Vi tillämpar metoden för vikning av papperet i hornet. Sedan använder vi limning - förenar med limet på kanterna på hornet.
  15. Vid kanterna av hornet, fäst bladen, och i mitten placera papper blommor.

Det är så spännande att spendera tid på att arbeta med tekniken av papper-plast och som ett resultat att skapa en söt bukett för mamma eller annan nära person.