Wen på huvudet

Lipomer är mjuka subkutana formationer. Utåt ser de ut som en rund tumör. Widgets formas på huvudet, bagageutrymmet, benen - var som helst. Som regel förekommer de på platser där subkutant fett ackumuleras mest. De anses vanligtvis vara godartade tumörer, och lipomproblem skapas vanligtvis inte. Men fortfarande föredrar de flesta patienter att bekämpa dem - bort från synden.

Orsakerna till utseendet på Wen's head

Ofta bildar lipom på hårbotten och i pannan. Weners är mjuka här och du kan enkelt rulla dem under huden. Det finns utbildningar och tätare. Dessa bildas om bindväven påverkas. Dessutom påverkas densiteten av djupet av bollen - ju djupare, desto mindre mjukt är det.

Orsakerna till fettkörtornas utseende på huvudet är olika. Mycket ofta måste människor med patologi av fettceller och dålig ämnesomsättning lida. Kalkbildning kan också underlättas av:

Hur bli av med ett fett på huvudet?

Kalkträdets huvuddrag är att de ständigt ökar i storlek. Detta beror på tillväxten av fettvävnader. Konsekvenserna av fenomenet är olika. Någon och efter att tumören växer stor känner inte något obehag. Men det händer också att neoplasmen börjar lägga press på de intilliggande vävnaderna, organen, nervändarna. Mot denna bakgrund kan zhirovik på huvudet skada och på alla möjliga sätt påminna om hans närvaro.

Att tänka på borttagning av lipom bör vara i sådana fall:

  1. Omedelbart rekommenderas att kämpa med svullnad i ansiktet. Låt det inte växa - desto mer blir det, desto större är risken för att det blir ett ärr.
  2. Särskilt obehagliga är de feta ögonlocken .
  3. Kirurgisk ingrepp indikeras för barn äldre än fem år.

Vilken typ av läkare ska jag kontakta med en zhirovik på mitt huvud? Dermatologer, kosmetologer är engagerade i behandlingen av detta problem. Innan du skickar till flyttningen måste specialisterna ta en punktering och studera innehållet i bollen.

Ett sätt att ta bort en wen på ditt huvud är att injicera en speciell medicinsk komposition i den som främjar resorption av fettlagret. Denna metod är effektiv, men det är lämpligt att tillgripa det endast i de fall då lipomens diameter inte överstiger tre centimeter. Resultaten av läkemedelsbehandling blir märkbara tidigare än ett par veckor. Och för att slutföra utbildningen kommer det att ta i genomsnitt två månader.

Under lång tid utfördes borttagningen av adipocyterna på huvudet genom kirurgisk excision. Förfarandet involverade snittet och avlägsnandet av tumörbildande vävnader. Ibland utfördes sådana operationer även under generell anestesi. En stor defekt anses vara ärr kvar på huden.

Lyckligtvis har modern teknik korrigerat många brister. Endoskopi, till exempel, låter dig få de lipombildande vävnaderna genom snittet på vävnaden intill svullnaden. I slutet av en speciell enhet - ett endoskop - en kamera, vars video visas på skärmen, så att läkaren helt kan styra processen.

Extremt populär är proceduren för att ta bort wen på huvudet med en laser. Det är absolut smärtfritt och har inga kontraindikationer. Eliminering av fettvävnader är effektiv vid polikliniska inställningar. I det här fallet varar inte operationen länge, och det finns inga spår på huden efter ingreppet.