Tjeckien - säkerhet

Att ta på resan är rätt beslut att studera situationen i landet, inte bara epidemiologisk men också brottslig. Och även i den vackra Tjeckien är det värt att undersöka frågan om säkerhet. Det är nödvändigt att tydligt förstå vilka situationer som kan uppstå och hur man löser dem på ett kompetent sätt.

terrorism

Efter de hemska incidenterna i Paris, Bryssel och London är denna fråga i alla europeiska länder mycket akut. Det är värt att komma ihåg att Tjeckien är en del av Europeiska unionen, och är också en anhängare av kampen mot alla terroristgrupper. Detta var anledningen till att Tjeckien ingick i listan över länder som enligt terroristerna skulle förstöras.

Enligt den publicerade informationen om specialtjänsterna är en av de viktigaste transitstäderna för terrorismens rörelse till andra europeiska länder Prag. Man tror att de mest utsatta är centralstationen , den centrala busstationen Florenc, Prags slott , Karlsbron och flygplatsen som kallas Vaclav Havel .

Spara pengar

Oavsett det tjeckiska republikens gästfria land, men tyvärr är du inte försäkrad från ficklås någonstans i världen, vare sig det är Paris, Madrid, Moskva eller Prag . Stjäla en handväska, ringa en handväska, medan du beundrar utsikten och försök att fotografera dem - för erfarna tjuvar är det inte svårt. Var uppmärksam på kollektivtrafiken och vet att en besökare är synlig från fjärran, även om du inte är första gången besöker städerna i Tjeckien.

För finansiell säkerhet i Tjeckien bör man dock vara försiktig och försiktig, liksom i andra länder. Kom ihåg att det är farligt att byta valuta från dina händer till eget välbefinnande, men det är värt att vara vaksam på växlingskontor: Ändra inte stora mängder, kolla beräkningarna vid kassan. Var inte distraherad i dessa ögonblick genom telefonsamtal. Glöm inte att kolla kontot och byta på kaféer och restauranger.

Kriminalregister från Tjeckien

När det gäller rån och mord är Tjeckien ett lugnt land. Ja, rapporter är ibland inte uppmuntrande, men i de flesta fall dödas människor av allvarliga skäl, i en berusningsstatus eller genom försiktighet. Och för att inte fylla den obehagliga statistiken om allvarliga incidenter blir aldrig och ingenstans involverad i konfliktsituationer.

För alla turister rekommenderar den lokala polisen att barn under 13 år inte får gå ensam. För självständiga rörelser ska ditt barn tala flytande, till exempel på engelska och ha övning av enskilda resor i megacities.

Tjeckiens väpnade styrkor anses vara tillräckligt höga: var 16: e invånare i landet har skjutvapen. Enligt officiella uppgifter är ungefär hälften av dem profilutövare och jägare. För att få ett vapen här måste du nå majoritetsåldern, inte dömas, ha ett certifikat från terapeuten och skicka en särskild undersökning "för tillräcklighet".

Överensstämmelse med SDA i Tjeckien

Vägarna i Tjeckien har bättre kvalitet än i länderna i den tidigare Sovjetunionen, men långt ifrån närliggande europeiska länder. Här finns också oansvariga förare som erkänner brott mot trafikreglerna. Enligt statistiken är dödsnivån under fordonens hjul i världen 19 personer för varje 100 tusen. I Ryssland är denna siffra 14. Under 2011 föll trafiksäkerheten i Tjeckien: enligt interna uppgifter jämfört med en tidigare period var indexet 6,7 dödsfall, vilket är högre än tidigare år.

Narkotikamissbruk och AIDS

De tjeckiska myndigheternas aktiva kamp mot narkotikahandel har lett till att endast 32 tusen människor per 10 miljoner invånare i landet har denna missbruk. Följaktligen är förekomsten av AIDS också låg. För jämförelse är världsindex 0,8%, i Tjeckien - 0,1%.

Konflikter av religiösa och nationella skäl

Tjeckien rankar andra i världen och den första bland alla europeiska stater när det gäller antalet ateistiska medborgare: de är över 60% i landet. Det kan säkert antas att det inte finns några religiösa konflikter här. När det gäller informella grupper är de väldigt få i antal för att betraktas som ett betydande hot mot landets skala.

Säkerhet i huvudstaden

Den populäraste turiststaden i Tjeckien - Prag - är uppdelad i ett historiskt centrum och områden med modern utveckling. I alla fall är gatubelysning överallt, och dess brist känns inte. Som i många storstadsområden har Prag områden med graffiti och till och med svarta marknader.

I historiska centrum är koncentrationen av småliga tjuvar högre än i andra delar av staden. Det är också mer vaksamt att vara i områden som Vršovice, Lgotka, Smíchov och Strašnice. Men distrikten Ruzyně, Ďáblice, Výstaviště, Vohnice, Kobylisy, Horní Počernice, Letňany, Zličín och Vokovice anses relativt säkra.

De farligaste platserna i Prag

Ouppmärksamma, trovärdiga och oroliga turisters problem kan mötas även på den säkraste platsen i världen. I Prag finns gator som besökare rekommenderas att undvika:

  1. Street Ve Smečkách och angränsande del av Vaclavplatsen i mörkret kan ge ett obehagligt möte med lokala hooligans som drack folk och med "nattfjärilar". Wenceslas har ära av en orolig region och ligger på den "hedervärdiga" andra platsen i Europa.
  2. På Opletalova-gatan , som vanligtvis stadsmänniskor och turister går till Vrchlicky-trädgårdarna , kan du träffa drogmissbrukare, hemlösa människor, prästinnehavare av kärlek och tiggare när som helst på dagen. Närheten till parkområdet till huvudstationen i huvudstaden gjorde det till en farlig plats i Prag.
  3. "Palmovka" invånare i Prag kallade en stor korsning av spårvagnslinjer nära tunnelbanan nära Commercial Bank. På kvällarna samlas bullriga drinkare, tomgångsföretag och hemlösa här.
  4. Street Plzeňská och gränsar till det Nádražní på eftermiddagen är en viktig transportartär i staden, och på kvällen blir det en riot för tonåringar och hooligans. Du kan lätt förlora din plånbok eller smycken, om du vill uppleva ödet för natten i området.
  5. Husitská - Hussitskaya Street - hamnar i ett obehagligt betyg på grund av en stor ackumulering av 24-timmarsbarer och spelinrättningar. Hooligans, provocateurs, drogmissbrukare och berusade medborgare är den största kontingenten av den här gatan när som helst på dagen.

Trots de aktuella aktuella problemen är Tjeckien och dess huvudstad Prag i princip en säker och ganska lämplig plats för rekreation .