Snowboard stövlar

Jacka och byxor för snowboard är lätt att hitta: hitta din storlek, välj stil och allt. Men valet av skor bör närmar sig med större omsorg, eftersom deras kvalitet och bekvämlighet kommer att bero på din skridskoåkning. Så låt oss ta en mer detaljerad titt på vilka egenskaper som bra snowboard stövlar borde ha och hur man väljer dem kompetent för att få maximal glädje att köra på backarna.

Hur man väljer snowboard stövlar?

Nivå av styvhet. Så, stövlar för snowboard är indelade i tre typer: hård, medelhård och mjuk. För nybörjare är mjuka skor det bästa valet, eftersom det är bekvämare och lättare att träna i dem. I allmänhet är det mest mångsidiga alternativet medium hårdhet skor. De är perfekta för någon typ av skidåkning och skidåkning. Det är värt att notera att ju mjukare skor, desto snabbare kommer de i förfall, det vill säga de mjuknar och upphör att hålla benet väl, vilket hotar med skador och sprickor.


Den inre stöveln. Det finns flera varianter av materialet från vilken den inre stöveln av kvinnliga snowboard stövlar är gjord. Den första kommer ihåg din fots form med termoformning. Det är för att skon ska få den perfekta formen och bli klar på benet, bör stöveln vara ordentligt uppvärmd inuti med en hårtork och lägg sedan på stöveln och stå där i femton minuter. Efter detta kommer stövlarna att vara perfekta för fötterna. Fördelarna med detta material kan hänföras till det faktum att oavsett hur många som inte försökte på dessa skor före dig förändrades inte deras form samtidigt. Det finns också ett annat material som kommer ihåg fötternas form med värmekrympning. I det här fallet behöver du inte göra några speciella åtgärder, bagaget kommer att ta sin form efter flera skridskor. Nackdelen med värmekrympning är att om skorna redan har provat på dig många människor, lyckades de ändra sin form lite. Därför, när du köper sådana skor, alltid be om att du tar med nya från varuhuset, och ge inte modellen av butiksfönstret. Förresten, en av de mest populära snowboard stövlarna i Nike varumärket har en innerstart med värmekrympning.

Snörning. Du kan inte vara uppmärksam på en sådan bagatell som en snörning. Det mest universella alternativet är enkla snören. Om de bryter, kan de alltid vara bundna, och det är lätt att köpa skosnören till snowboard stövlar till någon butik och inte särskilt dyrt. Snabb snörning är också ett bra alternativ. Snören kan enkelt kopplas igen om de sliter på sluttningen. Men som snören kan snabba snören snabbt expandera och därför är det ofta nödvändigt att dra upp det under skidåkning. Med en zon och med två zoner finns det redan dyrare typer av snörning. Om de bryts kommer de inte längre att vara bundna och måste köpa ett nytt system. Men dessa stålkablar är mycket starka, och därför berättar principen att pengar investeras i princip.