Skum för tvätt

Idag finns det mycket pengar för att tvätta ansiktet i form av scrubs, mousses, krämer, geler och, naturligtvis, skumning. Skum för ansiktsvättning passar först och främst för problematisk, öm och känslig hud som inte kan skadas av små skumpartiklar, men samtidigt måste det rengöras väl.

Skum för att tvätta sig själv

Innan du gör en hud för att tvätta, måste du köpa de nödvändiga komponenterna, som blir den grundläggande grunden:

 1. Tvålbas - 4 delar (det är önskvärt att använda organisk flytande castilsåpbas, eftersom den är 100% naturlig). En sådan bas väljs också enligt konsistensen beroende på vilken typ av skum som behövs: gelliknande eller krämliknande. Organic Liquid Castile Soap Base är designad för det första alternativet, och för det andra är det bättre att välja en halvfast tvålbas - Crystal OPC.
 2. Destillerat vatten för bildning av skum - 1 del.
 3. Oljebaserad för mjukning och näring av huden - 2 delar.
 4. Bivax för förtjockning - 0,5 delar.
 5. Eterisk olja för smak och konservering - 2-3 droppar.

Med dessa komponenter kan du göra en enkel hud för tvätt, lämplig för alla hudtyper. För att få ett speciellt skum för oljig, problem eller torr hud, behövs ytterligare ingredienser.

Gelskum för att tvätta fet hud

Förutom ingredienserna i basbasen behöver du också ett lakritsrotekstrakt - 1 del och en gurkaxtrakt - 2 delar. Som en oljebaserad här tas druva eller oliv och som en eterisk - apelsin.

 1. Ta tvålbasen, organisk flytande castilsåpbas, olja, vatten och vax och placera dem i en behållare och smälta sedan i ett vattenbad.
 2. Efter ingredienserna har smält, piska dem med en mixer för att bilda ett skum.
 3. Därefter kallt skum, tillsätt extrakt och eterisk olja och vispa igen med en mixer (vispa i minst 5 minuter).
 4. Håll skummet på en sval plats och använd den under de närmaste 6 veckorna.

Denna flaska för tvätt är perfekt för känslig fet hud, eftersom den bara innehåller naturliga ingredienser som har en mjuk effekt på huden.

Cream-skum för att tvätta torr hud

Detta är ett skonsamt skum för att tvätta, som i det, förutom basbasen, lägg till honung - 3 delar, E-vitamin 1 tsk. och extraktet av maskrosrot - 1 del, som har en lugnande effekt på huden och tonar sin ton. Som en basolja är det bättre att använda vetexsolja och som lavendelolja.

 1. Ta tvålbasen Crystal OPC, vax, honung, vatten och olja och smälta dem sedan i ett vattenbad.
 2. Därefter pipa blandningen med en mixer tills skumet bildas.
 3. Kall sedan skummet och tillsätt maskrosxtraktet och lavendeloljan, börja sedan blanda blandningen igen med en mixer i 5 minuter.
 4. Håll skummet på ett kallt mörkt ställe i högst 6 veckor.

Penka för att tvätta från akne

Detta är det bästa skummet för tvättning, om det finns inflammation på huden och det är nödvändigt att reglera arbetet med talgkörtlarna, tk. Den innehåller grapefrukt extrakt - 1 del, som aktivt kämpar med akne och toner upp i huden, liksom extrakt av coltsfoot - 1 del, som främjar läkning av sår och har en antibakteriell egenskap. Olivolja används som basolja och citronolja används för eteriska oljor.

 1. Ta organiska vätskeformiga soppbotten, vatten, vax och basolja, placera dem i en behållare och smälta i ett vattenbad.
 2. Därefter pipa blandningen med en mixer tills skumet bildar, sedan kallt.
 3. Tillsätt oljan och extrakten till skummet och slå sedan mixern igen med mixern så att ingredienserna blandar sig väl.
 4. Förvaras skum för tvätt på en sval plats i högst 6 veckor.

Hur man använder skum för att tvätta?

Använd skum också, liksom andra sätt att tvätta: Skölj ansiktet med vatten, applicera en handflata på din handflata och cirkulära rörelser gnuggar produkten i huden i ca 1 minut. Därefter tvättar du skummet och applicerar fuktkräm på ansiktet.