Skodon till stranden

Att välja rätt skor till stranden är en ganska viktig uppgift. Träet ska trots allt vara bekvämt, inte varmt, den modell du väljer bör inte gnugga, sålet ska vara tätt nog att skydda din fot mot eventuella skador.

Skodon för att gå till stranden

För att gå till stranden är det bäst att välja gummistövlar gjorda utan lim, genom att placera de övre delarna i speciella slitsar i sulan eller genom gjutning. Sådana slitsar eller tofflor är inte exakt våta under inverkan av fukt, de kan lätt tvättas, bara komma in i vattnet, de torkar snabbt upp. Naturligtvis kan det med sådana skor uppstå problem som gnidning och för långa promenader passar det inte. Därför är det bättre att köpa lämpliga gummibalkar speciellt för stranden och lägga dem där redan om du går tillräckligt långt till huset och byter dem till vanliga sandaler eller slår när dina fötter torkar helt ut. Om du ens ser ut på stranden, väljer du strandskor på en plattform eller en kil, men inte för högt, annars kan rörelsen längs stranden, speciellt med grusbeläggning, bli en rad hinder. Det perfekta valet kommer att vara gummislipor eller de populära tofflorna Crocs (en modell av gummiskor tillverkad av Crocs för kvinnor, män och barn). Damskor till stranden kan ha en mängd olika färger och dekorera med ljusa tillbehör: blommor, pärlor, rhinestones.

Badskor

Med tanke på sommarens damskor till stranden och havet är det värt att nämna separat om modeller som inte bara är utformade för att gå längs stranden utan också för att bada. Vanligtvis är sådana skor nödvändiga under vila på exotiska ställen, där det inte rekommenderas att gå barfota inte bara längs sanden utan även på grundvatten. Även sådana tofflor kommer att sparas under badning där botten inte är så jämn, det finns stenar med skarpa kanter som kan skada fötterna. Vanligtvis är detta silikonstrandskor, tätt passande foten och har speciella hål längs hela längden för utflödet av vatten. Tätt passande ben som tofflor hindrar inte rörelser under simning, glida inte och gnugga inte fötterna. De rekommenderas att tvättas noggrant efter varje användning och torkas under solen. Nu kan du köpa i butiker som transparenta silikonskor för att simma för dem som vill ha sådana tofflor som så inkonsekvent som möjligt, samt färgglada, ljusa modeller som kan kombineras med en baddräkts färg.