Sand i blåsan - symptom och behandling

Symtom på sjukdomen, där sanden är närvarande i blåsan, liknar den inflammatoriska processen i detta organ. Det är därför ofta en kvinna lär sig om att ha den i urinblåsan medan den genomgår en cystitisundersökning. Låt oss analysera överträdelsen mer detaljerat och kalla inte bara tecken på närvaron av sand i blåsan hos kvinnor, utan också berätta om huvudorsakerna till denna sjukdom.

Vad är orsaken till överträdelsen?

I de flesta fall orsakas detta fenomen av ett brott mot metaboliska processer. Det är värt att notera att sjukdomen kan överföras genom arv.

Bland de faktorer som framkallar patologins utveckling kan följande noteras:

Vilka är symtomen på närvaron av sand i blåsan hos kvinnor?

Som redan nämnts är störningen i dess manifestationer väldigt lik cystit. Detta framgår av:

I de fall där sand förekommer i urinröret i sig kan smärtsyndromet också spridas till perinealområdet.

I senare skeden av sjukdomen kan en förändring av urinens färg uppstå - ofta blir den röd på grund av att sand skadar blåsans slemhinnor och urinröret, som börjar podkravlivat.

Också i försummade fall kan smärtskänningar sprida sig inte bara till underlivet utan också till nedre delen av ryggen, och ibland även till rektalområdet.

Hur är behandlingen av en sjukdom i vilken sand är närvarande i blåsan?

Först och främst är sådana patienter förskrivna en stor mängd vätska av läkare. Samtidigt måste vattnet ha minskad styvhet, så mineral och vanligt kranvatten måste uteslutas. En dag måste dricka minst 2 liter vätska. Det är nödvändigt att ta en stor mängd vätska framförallt före lunch.

Med tanke på beskaffenheten av metaboliska störningar, ordineras en diet. Så, om det finns en stor mängd kalciumjoner i sanden, rekommenderas patienten att utesluta färska grönsaker, frukt, mjölk från rationen eller minska användningen till ett minimum. Rekommendera att äta mer kött, ägg, spannmål, vitt bröd.

När sanden i blåsan provoceras av problemet med att ta bort urinsyra från kroppen, måste köttprodukterna ägg tvärtom överges.

Helt förbjudet för sådana patienter alkohol, choklad och andra sötsaker där kakao är närvarande.

För att avlägsna redan formad sand, föreskriv diuretika och örtberedningar. Bland dem är det nödvändigt att notera: Kanefron, Phytolysin, njursamling.

Således är det nödvändigt att säga att behandlingen av sand i blåsan är baserad på symtomen på sjukdomen och eliminering av orsakerna, vilket kommer att undvika återfall.