Safari i Tanzania

En av de mest populära underhållning för turister i Tanzania är en safari. Inte för ingenting, det är östafrika är denna underhållnings födelseort, för här i nationalparkerna finns ett oändligt antal vilda djur och fåglar. Men om tidigare bara jaktresor betraktades som safaris, betyder det i dag ordet utflykter till Afrikas vilda natur för att se och fotografera djur i deras naturliga livsmiljö.

Funktioner av Safari i Tanzania

Tanzanian safari finns i två versioner:

Som regel kan en safari turné köpas hos ett av de många organen. Mer extremt alternativ - gå själv på en safari i Tanzania . Det kommer att kosta dig nästan dubbelt billigare: du behöver bara hyra en bil, betala in till parken och vägleda tjänster, vilket gör din resa mer informativ och säker.

Priserna för safari i Tanzania beror på varaktigheten: för 2 dagars underhållning betalar du 400-450 dollar och för en 10-dagars resa - cirka 3 tusen dollar. Tänk på att en enskild safari, till skillnad från en grupp en, kommer att kosta lite mer. Ännu dyrare kommer vara dagens, jakt safari - inte mindre än 6-7 tusen konventionella enheter. Samtidigt beror kostnaden för en sådan safari i Tanzania i stor utsträckning på dina jakttroféer: om småbyen i form av en antilop eller baboon kostar en turist en relativt liten summa på cirka 200 kronor, då är en solid trofé - en lejon eller en noshörning - redan flera tiotusentals.

Safari Tourist Safety Rules i Tanzania

För att göra resan trevlig och undvika problem, försöker man under en safari-tur i Tanzania parkera några enkla regler:

Tänk dessutom på att för deltagande i safari behöver du utrustning: kläder för kallt och varmt väder, bekväma skor och naturligtvis en kamera. Det krävs ett vaccinationsbevis mot gula feber och repellenter för att skydda mot lokala myggor - malariabärare. I allmänhet går en safari till ett afrikanskt land, det kommer inte att skadas för att få vaccinationer mot hepatit A och B, stelkramp, kolera, poliomyelit och hjärnhinneinflammation och även ordna en omfattande turist- och sjukförsäkring.

Bästa parker för safari i Tanzania (Afrika)

Den fjärde delen av landet är nationella reserver, där otaliga vilda djur lever. Det här är elefanter, lejon, noshörningar, antiloper, giraffer, bufflar, leoparder, baboons, rosa flamingos, strutsar och många andra. et al.

  1. I parken Mikumi , i floden Mkata flod, är faunan mycket varierad. Det är värt att komma hit bara för att se cannaen - den största antilopen i världen. Här finns också flodhästar, lejon, zebror, gnagare, impala, bufflar, många fåglar.
  2. Mycket populär bland fans av safari är Serengeti Park . Här finns stora besättningar zebror, gnagare, gazeller, samt afrikanska sjakaler, hyener, cheetahs, servalis. I den här äldsta parken i Tanzania kan du titta på ett spektakulärt spektakel - som rovdjur får sin försörjning. Turister firar och vackra landskap i denna park med en intressant lättnad.
  3. Ngorongoro Reserve är känd för sin största täthet av rovdjur på hela afrikanska kontinenten. Här finns också noshörningar, som sällan finns i andra parker. Dessutom går stora flöden av djur som migrerar från Serengeti genom Ngorongoro-kratern i säsongen.
  4. I parken Tarangire, tillsammans med stora rovdjur och växtätare, kan du se de tyngsta av alla flygande fåglar - den afrikanska bustarden, den största fågeln i världen - struts och andra fauna - dvärgmongooser, Tarangir pythoner och tjurar.
  5. Katavi är den tredje största tanzaniens nationalpark. Här är den mest intressanta observationen av flodhästar och krokodiler i floden Katum. Det finns så många flodhästar som slag sker mellan män, som är väldigt fascinerande för observatören.
  6. I Ruaha park finns det otaliga antiloper som under en torka kommer till floden med samma namn. Det är vid denna tid i Ruach att du kan se en oförglömlig bild av att jaga stora rovdjur för antilopududu. Men för att observera fåglarna här är det bättre att komma till den våta säsongen, från januari till april.
  7. Arusha är en relativt liten park, men här lovar en safari att vara väldigt intressant. Giraffer och flamingor, blåa apor och färgade turakor, svartvita colobus och afrikanska vildsvin, flamingos och dikdiki lämnar ett oförstörbart intryck av safari i Arusha Park. Men det är nästan omöjligt att se elefanter och lejon här.
  8. Också populär bland utländska turister är safari turnén "Tanzania plus vila på Zanzibar" . En sådan rutt låter dig kombinera observationen av exotiska djur och vila på den vita stranden i Indiska oceanen på ön Zanzibar .

Tanzania är ett ganska stort land och att besöka alla parker, liksom vägen mellan dem, kommer att ta mycket lång tid. Därför är det bättre att besöka 1-2 parker, men samtidigt ge varje resa minst några dagar.