Rotavirusinfektion hos barn - symtom

En av fröken för en ung mamma är rotavirusinfektion hos barn, eftersom hennes symptom är ett allvarligt slag mot barnets hälsa, och konsekvenserna kan vara väldigt olika. Därför är det värt att veta i förväg hur mycket information om denna sjukdom.

Tecken på rotavirusinfektion hos barn

De första manifestationerna av denna sjukdom är mycket lik symtomen på några andra infektioner: uppsvällning, illamående, hosta med förkylning, generell svaghet. Ofta faller sjukdomsuppkomsten på den kalla årstiden och utbrott av influensa, vilket ofta komplicerar snabb diagnos. De första tecknen på rotavirusinfektion hos barn är ofta mycket likartade akut respiratoriska virusinfektioner, så mamma ska omedelbart kontakta en läkare och observera smulorna inom tre dagar. Det är under denna period att de återstående graden av virusinträde i kroppen börjar manifestera.

Hur man bestämmer rotavirusinfektion?

Ofta börjar sjukdomen akut och plötsligt. Men denna period kan vara från en vecka och längre, om sjukdomen har förvärvat en komplex form. Om förutom de viktigaste symptomen på rotavirusinfektion, ett utslag förekommer hos barn, så är det nästan säkert du har att göra med enterovirusinfektion. Symptom på rotavirusinfektion hos barn är följande:

  1. Uppköst med rotavirusinfektion. Kroha klagar på illamående och blir väldigt trög. Även om barnet vägrar att äta ett tag kan kräkningar uppstå med slemhinnor. Om efter en måltid finns minst en otjänad bit mat, så kommer omedelbart önskningar. Vid nyfödda kräkningar uppträder under de första timmarna av sjukdomsuppkomsten.
  2. Rotavirusinfektion åtföljs av smärta i buken. Äldre barn kan förklara exakt var de känner smärta. Om barnet ännu inte kan berätta om detta, mamma ska vara uppmärksam på högt gråt, åtföljd av att mumma i magen, sömnighet. Rotavirusinfektion går inte bort utan diarré. Förstörningar av ljusgul eller vitaktig färg med en mycket skarp lukt. Ibland kan diarré med blandningar av grönt eller slem. Diarré börjar oftare på sjukdoms 4: e dagen. Om sjukdomen är mild kan avföringen vara av normal färg, mindre riklig och grumlig. När det gäller spädbarn kan man säga att rotavirusinfektion sker utan diarré, eftersom mödrar inte alltid kan märka dessa förändringar omedelbart. Men i alla fall, när sträcker sig, känns barnet i magen.
  3. Nästan aldrig rotavirusinfektion sker inte utan temperatur. Oftast är temperaturökningen mycket lik symptom på ARVI-manifestation. Den stiger till 38 ° C så tidigt som den andra dagen av sjukdomen och förblir oförändrad. Dessutom har barnet ofta nasal trafikproblem, hosta och rodnad i halsen.
  4. En av de mest hemska saker som mamma inte kan missa är uttorkning. Med konstant diarré och kräkningar förlorar ett barn mycket vätska, vilket kan bli ett farligt tillstånd för kroppen.
  5. Intoxicering av kroppen. Nästan alla barn efter infektion börjar tecken på förgiftning av kroppen. Allmän svaghet, undertryck av muskelton, ibland kan du observera skakningar av lemmar, vägran av mat. Huden blir blek, barnen förlorar ibland mycket snabbt.

Tydligen sammanfaller många manifestationer med tecken på förgiftning, salmonellos eller kolera. Därför behöver du omedelbart ringa en ambulans och inte ge ditt barn några smärtstillande medel. Annars kan det vara svårt att diagnostisera och smörja den kliniska kartan.