Ringorm i katter: behandling

Lagen orsakar en viss mängd svampar som påverkar hudens, klorna och djurhårets yta.

Hur man bestämmer om en katt har lava?

Ringorm från en hushållskatt är en smutsig sjukdom, eftersom den kan manifestera sig på olika sätt, varför det är svårt att diagnostisera i vissa fall endast genom extern undersökning. Livliga tecken på håravfall - hårdhet i hudområden med karakteristisk peeling - observeras ganska sällan. Vanligtvis slipper katter bara håret och det finns en liten skallig patch, medan varken utslag, skur eller vågor kan observeras.

För diagnostik kan du behöva:

Hur känner man igen en katt ensam?

En av de viktigaste tecknen på håravfall är håravfall, lokaliserad i ett visst område av huden. För det första smittar laven hårfolliklarna, så håret faller ut även innan sådana symptom uppträder som skalning eller utslag.

Vissa typer av lavar är lätta att identifiera, eftersom de har karakteristiska egenskaper.

Typer av håravfall hos katter:

  1. Rosa lava. Berörda områden i huden är lite rosa runda fläckar med en diameter av högst 2 centimeter. Sjukdomen börjar med utseendet på den så kallade "moderplattan", det vill säga den största fläcken. Skinnet på "plack" peeling, det finns en klåda, som katterna försöker döda med en konstant repning. Pink lichen kräver ingen speciell behandling och passerar sig i 6 veckor. Begränsningar för djuret: du kan inte bada och stanna i solen under lång tid.
  2. Ringorm. Det påverkar hårbotten, öronen och svansen, tassarna och naglarna. Den visas med fläckar av rund form upp till 2 centimeter. Skalliga områden i huden börjar avta, det är klåda. Behandling av ringorm i katter föreslår användning av salvor med svampmedel (mikonazol eller tiabendazol). Ull på utsidan av laken skärs ut, så att det skulle vara bekvämare att applicera salva. Det viktigaste att komma ihåg är att efter skärning måste saxen steriliseras. Om ringorm har slagit ett stort område av huden, läggs orala preparat till salvan. Begränsningar för djuret: kontakt med andra djur upphör.
  3. Röd platt lakan. Små bubblor med vätska uppträder på huden. Djurets och slemhinnorna påverkas. Ägare av djur råder olika medel för denna typ av berövande. Man tror att elecampan är en utmärkt botemedel mot röda lavar hos katter, det brukar föreslås en lösning av 10 gram elecampan per 100 g vatten en sked tre gånger om dagen. Begränsningar för djuret: kontakt med andra djur, tvätta.
  4. Peregrine lichen. Karaktäriserad av fläckar av liten storlek, från gul till brun, utan inflammation eller skalning. Det är oftast lokaliserat på fötterna, bak och nacken. Det är oerhört viktigt att snabbt börja behandling av pityriasis, eftersom det omedelbart skapar nya foci av sjukdomen.
  5. Det är viktigt att förstå att vissa arter av lavar, i synnerhet röda platta och otaroid, sprider sig snabbt. Rött planta lava påverkar inte bara huden, men också djurets munhålighet, därför är det omöjligt att engagera sig i självmedicinering. Det är bättre att kontakta en veterinär som ska ordna det bästa botemedlet för att beröva katter och förklara i detalj hur man ska ta hand om djuret.