Ribba staket

För varje turist lovar Tjeckien många oförglömliga intryck, och tack vare mångfalden och storheten i dess attraktioner lyckades det här löftet lyckas hålla sig. De flesta av dem koncentrerade sig i huvudstaden. En av dessa intressanta platser i Prag är Tyn.

Om attraktioner

Gamla slaviska språk känner ordet "tyn" som ett staket. I det här sammanhanget är sanningen inte så långt borta, för i Prag betecknar detta koncept en innergård som ligger strax bakom Old Town Square , även känd som Ungelt. Ursprunget hänför sig till XI-talet och är nära förknippat med handlare och skattesamling.

Tyn ligger mellan två kyrkor, Jungfru Maria och St. Yakub, på norra sidan är Tynska Street, och den södra går till Stupartskaya Street. Hela gårdens hela territorium i god tid genomgick noggrann restaurering och återuppbyggnad och dekorerar sin skulpturala sammansättning av Jan Stursas författarskap.

Bland alla byggnader som ingår i Tyn gårdens utrymme är Granovsky-palatset populärast. Byggnaden är utformad i klassisk renässansstil: den är dekorerad med arkadloggier, raffinerade väggmålningar och ritningar på teman av grekisk mytologi och bibliska tomter. Mot bakgrund av dessa detaljer visar sig Tyns bilder att vara mycket intressanta och färgglada.

Hur kommer du till Tyn?

Tyn ligger i den historiska delen av staden - området Stare Mesto i Prag. Du kan komma hit med tunnelbana på linje A, till stationen Staroměstská. Att stanna vid Staroměstské náměstí finns en buss nr 194.