Rasen av katter av hamnen

Bland de ovanliga och sällsynta raserna av katter, utmärker sig överlägset vacker chokladfärg av ull katter av havanarasen (Havana Brown). Ett sådant namn rasen fick på grund av likans av pälsfärgen med färgen på tobaken i Havana cigarrer.

Ras av katter

En elegant och vacker ras av Havanabran är resultatet av avelarbete vid korsning av siamiska, ryska blå, burmesiska och svarta hushållskatter. Katter hamn enligt deras externa data anses vara orientaliska (från engelska. Orientaliska - östra). De kännetecknas av en speciell förfining, nåd och elegans. Katter av denna ras är medelstora djur med perfekt slät, glänsande ull av medellängd utan några ljusa fläckar eller ett tabbymönster. Pälsfärgen är likformig över hela hårets längd. Kroppen är muskulös med smala och smala lemmar. Nosspetsen, som kuddarna på tassarna, är rosa. Huvudet är sphenoid, dess längd är något större än bredden. Stora öron, med avrundade spetsar, lutas framåt. De gröna ögonen har ovala former i de mest olika nyanserna.

En unik egenskap hos katterna är Havanabran - de har bruna mustascher. Detta är den enda rasen för vilken färg av mustasch är föreskriven i rasen standarder! Katter raser Havnabran smart, tillgiven, lekfull och sällskaplig, perfekt i kontakt med barn. Men katter av denna ras tolererar inte ensamhet, de behöver ett mänskligt samhälle eller åtminstone i sällskap med en annan katt. De skiljer sig i utmärkt hälsa och behöver inte särskild vård. I sällsynta fall kan det finnas sjukdomar i övre luftvägarna som överfördes på genetisk nivå från siamiska katter .

Tyvärr, men rasen ligger på utkanten av utrotningen. Totalt finns det i hela världen bara 123 individer av högrasiga katter Havana Brown.