Purulent ont i halsen - behandling

Purulent ont i halsen är en ganska allvarlig sjukdom, som kan åtföljas av allvarliga komplikationer. Därför är det inte värt oaktsam behandling, även för dem som är emot antibakteriell behandling.

Effektiv behandling av purulenta ont i halsen är omöjligt utan antibiotika eftersom dess orsaksmedel bakterien dör bara under påverkan av denna kategori av läkemedel. För att förbättra effektiviteten i behandlingen kan man också använda folkmedicinska medel som är bra hjälpmedel i kampen mot infektioner.

Förberedelser för behandling av purulenta ont i halsen

För att behandla purulenta ont i halsen behövs läkemedel, som patogenen är känslig för. Eftersom de oftast är streptokocker eller stafylokocker, vilka inte är resistenta mot antibiotika i penicillin-serien, bör valet därför falla exakt på denna kategori av droger. Men det här är teoretiska uppgifter, och i praktiken har läkare redan kontrollerat att bakterier snabbt blir vana vid antibiotika och efterföljande tagande av läkemedlet påverkar inte dem lika mycket som för första gången. Därför är penicillinserier relevanta i svåra fall i höga doser, och för enkel purulent tonsillit används antibiotika av olika slag.

Behandling av purulent ont i halsen med antibiotika

Självadministration av ett antibakteriellt medel kan leda inte bara till ineffektiv behandling och förlängning av återhämtning, men också allvarliga komplikationer. Därför är det nödvändigt att samordna läkemedlet med en läkare - specialisten kan bestämma smärta i halsen och föreslå vilket orsakssamband som orsakats och grunda sig på dessa uppgifter för att ordinera lämplig medicin.

I en enklare form behandlas angina med hjälp av tabletter:

I allvarliga fall föreskriver läkare antibiotika i form av injektioner:

Sprayer för behandling av ont i halsen

Även vid behandling av angina är det viktigt att behandla halsen lokalt. Detta kan göras med hjälp av tabletter med antibakteriell effekt - till exempel Trachis.

Av sprayen med purulent angina gäller:

Hjälpmedel för normalisering av tillståndet med angina

Om purulent angina inträffar utan temperatur begränsas behandlingen till ovan nämnda medel - mottagning av antibiotika och lokal behandling av halsen.

Om, förutom ont i halsen, det finns en temperatur, så visas de medel som sänker den. Den enklaste av dem är mefenaminsyra. Anti-inflammatoriska icke-steroida läkemedel - imet, Nimesil - hjälper till att ta bort värk och smärta i musklerna. För att aktivera immunitet, föreskriva Immustat, Arbidol och deras analoger, trots att dessa läkemedel indikeras för virusinfektioner. Ökning av immunitetens skyddsfunktioner är inte bara nödvändigt för virussjukdomar. Även detta komplex kan innefatta effektiva homeopatiska preparat : till exempel Engistol eller Angin-Heel från det tyska företaget Heel.

För att minska förkylningen används Bioparox eller Vibrocil spray för att begränsa kärlen.

Behandling av purulent ont i halsen med folkmekanismer

Följande folkliga metoder för behandling av purulenta ont i halsen kan vara effektiva:

  1. Skölj halsen med läsk och salt 5 gånger om dagen.
  2. Te med hallon och citron (kan ersättas med rosenkräm) - 6 gånger om dagen.
  3. Inandning av ångorna från den hackade löken (kan ersättas med att ta 1 tsk lökjuice utspädd i 100 g vatten).