Polyvinylklorid linoleum

Om du vill hitta anspråkslös vård, men en attraktiv yttre golv, bör du vara uppmärksam på PVC-linoleum. Idag används materialet mycket på grund av det låga priset, samt höga tekniska egenskaper.

Som du kan se från namnet används polyvinylklorid för att göra ett sådant linoleum. Dessutom innefattar kompositionen av detta golvbeläggning fyllmedel, mjukgörare och pigment. Linoleum kan vara utan bas eller har en bas i form av ett tyg eller ett värmeisolerande skikt.

Dessutom kan linoleumpolyvinylklorid vara heterogen eller flerskiktad, såväl som homogent eller monoskikt. I det första fallet består beläggningen av flera skikt, vars topp är ett transparent skyddsglasfiber. Sedan kommer den målade dekorativa med ett mönster eller pigment, och det nedre lagret har en skumförstärkande bas. Styrkan hos heterogen linoleum beror på tjockleken på den skyddande PVC-filmen. Denna beläggning har en ganska hög kostnad, men tack vare ett brett utbud av mönster är PVC linoleum baserat på glasfiber mycket populärt i bostadsområden.

Homogen PVC-linoleum tillverkas genom att rulla på pressen. I en sådan beläggning är ett enkelt mönster av marmor eller i form av granuler belägen genom skiktets tjocklek. På grund av detta homogena linoleum har en speciell styrka och elasticitet, liksom utmärkt nötningsförmåga. Därför används denna beläggning i rum med hög trafik.

Tekniska egenskaper hos PVC linoleum

Vid val av linoleum bör du vara uppmärksam på dess tekniska egenskaper: